ktos451 Napisano 15 Marzec 2011 Autor Napisano 15 Marzec 2011 Witam, mam pytanie odnośnie malowania na kanadyjskim MK II, wiem, że farba biała to malowanie Izraelskie, a inne farby szara, zielona i ta taka brązowo-zielona, są to farby powojenne, czy maskowania okopowe malowane przez żołnierzy?
ppp.p Napisano 18 Marzec 2011 Napisano 18 Marzec 2011 Pewnie oryginalna farba to ta rązowo-zielona"?W takim razie cała reszta raczej powojenna, z CD, albo czegoś podobnego. Przyznam szczerze, że nie przypominam sobie kanadyjskich MkII z naniesionym kamo, jak na hełmach brytyjskich.Ta zielona plama w czerwonym prostokącie to nie jest jakaś oznaka?Jak sygnowany jest czerep?Piotrek
ktos451 Napisano 18 Marzec 2011 Autor Napisano 18 Marzec 2011 sygnowanie to G.S.W. L MkII 1941 tego MkII nie jestem pewny - źle odbite, a ta zielona farba to nie oznaka bo jej plamki są na całym hełmie.
ktos451 Napisano 15 Marzec 2011 Autor Napisano 15 Marzec 2011 Witam, mam pytanie odnośnie malowania na kanadyjskim MK II, wiem, że farba biała to malowanie Izraelskie, a inne farby szara, zielona i ta taka brązowo-zielona, są to farby powojenne, czy maskowania okopowe malowane przez żołnierzy?
ktos451 Napisano 15 Marzec 2011 Autor Napisano 15 Marzec 2011 Źle na tym zdjęciu widać farbę zieloną, to jest to samo zdjęcie tyle, że z zaznaczoną farbą zieloną.
Pytanie
ktos451
Witam, mam pytanie odnośnie malowania na kanadyjskim MK II, wiem, że farba biała to malowanie Izraelskie, a inne farby szara, zielona i ta taka brązowo-zielona, są to farby powojenne, czy maskowania okopowe malowane przez żołnierzy?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.