kaczor70 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 znalazłem cos takiego 15 krajcarow wykonane chybaz ołowiu albo cyny bo jest ciezkie i dziwnie koroduje moze ktos podpowie co to jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor70 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 i rewers Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 żeton dominalny,herb jakby Lubomirskich Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Sprawdz czy w okolicy odnalezienia w XIX w. Lubomirscy nie mieli jakichś włośći Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaczor70 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 dzieki za info,lubomirscy mieszkali tu znalazłem to w okolicy rozwadowa koło stalowej woli Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoAr Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Emisja przypisana jest w literaturze temtu do majątku w Charzewicach, chociaż monety te były także w obiegu w innych posiadałościach Lubomirskich - Rzeczyca, Długa i Turbia. Poza tym nominałem znane są kolejne 6 i 12 krajcarowe.PozdrawiamAG Link to comment Share on other sites More sharing options...
darnisz Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 ja mam coś podobnego z herbem jakby Lubomirskich ale nie wiem dokładnie czy to moneta Link to comment Share on other sites More sharing options...
darnisz Posted April 5, 2014 Share Posted April 5, 2014 może zapytam w muzeum regionalnym w stalowej woli, chyba że ktoś wie i mi napisze. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.