kaczor70 Napisano 14 Marzec 2011 Autor Share Napisano 14 Marzec 2011 znalazłem cos takiego 15 krajcarow wykonane chybaz ołowiu albo cyny bo jest ciezkie i dziwnie koroduje moze ktos podpowie co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor70 Napisano 14 Marzec 2011 Autor Share Napisano 14 Marzec 2011 i rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 żeton dominalny,herb jakby Lubomirskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Sprawdz czy w okolicy odnalezienia w XIX w. Lubomirscy nie mieli jakichś włośći Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor70 Napisano 14 Marzec 2011 Autor Share Napisano 14 Marzec 2011 dzieki za info,lubomirscy mieszkali tu znalazłem to w okolicy rozwadowa koło stalowej woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoAr Napisano 14 Marzec 2011 Share Napisano 14 Marzec 2011 Emisja przypisana jest w literaturze temtu do majątku w Charzewicach, chociaż monety te były także w obiegu w innych posiadałościach Lubomirskich - Rzeczyca, Długa i Turbia. Poza tym nominałem znane są kolejne 6 i 12 krajcarowe.PozdrawiamAG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darnisz Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 ja mam coś podobnego z herbem jakby Lubomirskich ale nie wiem dokładnie czy to moneta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darnisz Napisano 5 Kwiecień 2014 Share Napisano 5 Kwiecień 2014 może zapytam w muzeum regionalnym w stalowej woli, chyba że ktoś wie i mi napisze. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.