Skocz do zawartości
  • 0

Łuski

obelix

Pytanie

Napisano

Szukam info na temat tych łusek:
1.Największa długość:13,7cm
średnica:2cm
na końcu napisy:43/chyba 165 albo samo 65 bo niewidac dokladnie i va* też takie coś oraz taki maluśki rysunek niewiem mi sie wydaje że to coś w kształcie samolotu.
2łuska.:długość 9,5cm
średnica:trudno określic bo jest zgnieciona ale coś w granicach od 1cm do 1,3cm. Napisy na końcu to SL 42
3łuska:
długość:5,2cm
średnica:8mm
napisy:N albo M,P 14 a na dole 1 albo I
Dziękuje z pomoc:)

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mosiek ma zapewne takie bicia: П 14 Р I
П - Sankt-Petersburg
14 - rok 1914
P - dostawca mosiądzu
I - 1/3 roku, czyli wyprodukowany w okreśie od stycznia do marca

Flak: http://www.municion.org/20mm/20x135.htm
va - Kabel-u. Metallwerke Neumeyer A.G., Klingenhofstr. 72, Nürnberg
43 - rok 1943
165 - nr. partii
ten samolot" to waffenampt WaA... - czyli zapewnienie jakości przez Departament uzbrojenia, który akceptuje
sprzęt wojskowy. W miejscu kropek jest liczba którą również możnaby rozszyfrować.

.50 Browning:
SL - Saint Louis Ordnance Plant, USA
42 - rok 1942
Napisano

Szukam info na temat tych łusek:
1.Największa długość:13,7cm
średnica:2cm
na końcu napisy:43/chyba 165 albo samo 65 bo niewidac dokladnie i va* też takie coś oraz taki maluśki rysunek niewiem mi sie wydaje że to coś w kształcie samolotu.
2łuska.:długość 9,5cm
średnica:trudno określic bo jest zgnieciona ale coś w granicach od 1cm do 1,3cm. Napisy na końcu to SL 42
3łuska:
długość:5,2cm
średnica:8mm
napisy:N albo M,P 14 a na dole 1 albo I
Dziękuje z pomoc:)

Napisano

Zaczne tak:
Znowu wykopałem łuske Mosina ale teraz troche inne bicia...
Tzn inna data 96 i tam na dole jest II ale pozatym łuska identyko do tej wcześniejszej(ta sama wielkość itp). A mam taki problem bo kiedyś widziałem że ktoś dał jakąś stronke do jakiegoś tematu z tymi łuskami a dzisiaj ją szukałem ale nie znalazłem i mógłby mi ktoś podać?
Bo coś mi sie wydaje że to nie ostatnia ,a takto nie truł bym wam czterech liter.
Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie