SHarky Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 WitamJak do tej pory kilka razy wymieniałem już baterie w swojej PROximie (ver.3.0) i stwierdzam iż z ładownikiem do którego wpinam poszczególne baterie, są problemy przy wyciąganiu go z komory- ładownik znacznie zacina się. Czy moja wersja jest może w jakiś sposób wadliwa pod tym względem czy problem powtarza się (nie spotkałem się z podobnym tematem na forum)...Czy można zneutralizować ten problem?pozdrawiam
Tradytor Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Tak to już jest w Proximie w tym wątku masz podane dwa sposoby jak sobie pomóc. http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=676562#1202982
spartan200 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 SHarky śmiało dzwoń do producenta , nie gryzie :) bez problemu powinien Ci dosłać inny pasujący koszyk na baterie . Pozdr.
SHarky Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Brzydko to pachnie :) - Kupując Piszczałkę powinny być dopasowane elementy, a nie potem 100 problemów i kupno nowych części.
marek19767 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Nie wiem jak w Proximie ale w Argo pasuje idealnie jeszcze jest luz ,nie ma problemu z wyciągnięciem.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Producent wyjaśnił to tutaj:http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?f=10&t=83028&start=15Ale trzeba się zalogować, żeby mieć dostęp do postów.
SHarky Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Thx za link, ale chętnie zadzwonię do producenta dowiem się co i jakpzdr
SHarky Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Thx za link, ale chętnie zadzwonię do producenta dowiem się co i jakpzdr
maciek_zagroba Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 1 - Normy to ja sprawdziłem i projekt był wzorowo wykonany. Długi czas nie było najmniejszego problemu z bateriami . Wkłady do baterii są sprowadzane z Niemiec . W chwili robienia projektu gwarantowano mi stabilność dostaw i jakość produktu. Ale w międzyczasie producent zmienił formy wtryskowe na owe elementy i nowa produkcja ma troszkę inny wymiar - i już jest problem z włożeniem niektórych egzemplarzy. W każdym razie nie mam innego wyjścia jak dokonać modernizacji i przeróbki form wtryskowych na moje elementy z tworzyw sztucznych ."Masz i już do człowieka nie dzwoń;)
ernesto26 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Witam Ja mam ARGO i mam taki sam problem z koszyczkiem na baterie, a właściwie z akumulatorkami bo same baterie wchodzą jeszcze w miarę dobrze i d się wyciągnąć bez większych problemów. Natomiast z akumulatorkami jest zupełnie innaczej, włożyć włożę ale żeby wyjąć to już potrzebny jest śrubokręt do podważenia. Moim zdaniem producent powinien coś z tym zrobić.
szwejk4 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Ja mam podobnie akumulatorki blokują koszyk ale jakoś se radzę:).
kopijnik2 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 odpowiem przewrotnie...ładownik jest do baterii... nie do akumulatorów?w czym rzecz?ano akumulatorki nie trzymają wymiarów, nawet potrafią wyłamywać zaczepy kieszeni aparatów foto...
Tradytor Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Również przewrotnie cytat z instrukcji obsługi argo : Czy można stosować akumulatorki? Można.Najlepiej o jak największej pojemności "
Brzęczyszczykiewicz Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Odpowiem przewrotnie. Zasobnik jest do ogniw, które czynią wraz z zasobnikiem baterię :)Ogniwa AA mają rozmiary zgodne z normami, zapewniam kopijnik2. Problem stanową producenci rozlicznych urządzeń, którzy lekceważą dane techniczne, a potem coś się wyłamuje, nie wchodzi albo nie wychodzi. Nie ma co zwalać winy na ogniwa.Jeśli komuś nie wchodzą Panasoniki Albo Sanyo, to znaczy że popełnił błąd.
kopijnik2 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Twoje zapewnienia - nie wskrzeszą żywota moich aparatów...a pomiary wymiarów - robiłem... co nie zmienia faktu - że zawiązanie sznureczka - rozwiązuje problem - na poziomie podstawowym - bez zmiany form, wtryskarek, pomiarów, i godzin wysiedzianych na forum...:)
SHarky Napisano 7 Marzec 2011 Autor Napisano 7 Marzec 2011 Kolega Tradytor ma rację, u mnie w instrukcji do 3.0 także jest wspomniane o stosowaniu akumulatorków jednak u mnie problem dotyczy zwykłych baterii, a takie za przeproszeniem ,,sztukowanie'' typu sznurki, nitki itd - mnie to osobiście wnerwia. Takie rzeczy powinny być doprecyzowane bo w terenie to napewno nie uprości nam sprawy.
kopijnik2 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Takie rzeczy powinny być doprecyzowane bo w terenie to napewno nie uprości nam sprawy.Tak - zostały doprecyzowane - przez użytkownikana pewno - to od lat - upraszcza sprawę...
SirBadFate Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Oczywiście kol .Kopijnik ma rację, używałem wielu rodzajów akumulatorków i trafiały się po prostu sztuki adwymiarowe",które ciężko było upchać, a jeszcze trudniej wyjąć..
draven85 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Tylko dlaczego w innych markach wykrywaczy nie ma tego problemu? No ale proximie wszystko trzeba wybaczyć ;)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Kopijnik, uważaj, nie ciągnij za ostro, bo wyjdzie razem z głośnikiem i asyconą elektroniką" ;]
kopijnik2 Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Próbowałem...Nie udało się. Ale to mi nie przeszkadza. :)
jacollo Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 u mnie niestety też zasobnik na baterie ciężko chodzi. A czy ktoś ma jakiś patent (nie wiem czy można) na zastosowanie baterii 9V?
samulb Napisano 8 Marzec 2011 Napisano 8 Marzec 2011 Gdyby zamiast tego złącza dociskowego był montowany taki łącznik to można by używać i zasobnika i baterii 9V, tylko ona pewnie by szybko siadała. A zasobnik i u mnie chodzi ciężko, ale radzę sobie tasiemką:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.