Skocz do zawartości

PROxima - ładownik baterii problem

SHarky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Jak do tej pory kilka razy wymieniałem już baterie w swojej PROximie (ver.3.0) i stwierdzam iż z ładownikiem do którego wpinam poszczególne baterie, są problemy przy wyciąganiu go z komory- ładownik znacznie zacina się.
Czy moja wersja jest może w jakiś sposób wadliwa pod tym względem czy problem powtarza się (nie spotkałem się z podobnym tematem na forum)...
Czy można zneutralizować ten problem?
pozdrawiam
  • Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Brzydko to pachnie :) - Kupując Piszczałkę powinny być dopasowane elementy, a nie potem 100 problemów i kupno nowych części.
Napisano
1 - Normy to ja sprawdziłem i projekt był wzorowo wykonany. Długi czas nie było najmniejszego problemu z bateriami . Wkłady do baterii są sprowadzane z Niemiec . W chwili robienia projektu gwarantowano mi stabilność dostaw i jakość produktu. Ale w międzyczasie producent zmienił formy wtryskowe na owe elementy i nowa produkcja ma troszkę inny wymiar - i już jest problem z włożeniem niektórych egzemplarzy. W każdym razie nie mam innego wyjścia jak dokonać modernizacji i przeróbki form wtryskowych na moje elementy z tworzyw sztucznych ."

Masz i już do człowieka nie dzwoń;)
Napisano
Witam
Ja mam ARGO i mam taki sam problem z koszyczkiem na baterie, a właściwie z akumulatorkami bo same baterie wchodzą jeszcze w miarę dobrze i d się wyciągnąć bez większych problemów. Natomiast z akumulatorkami jest zupełnie innaczej, włożyć włożę ale żeby wyjąć to już potrzebny jest śrubokręt do podważenia. Moim zdaniem producent powinien coś z tym zrobić.
Napisano
odpowiem przewrotnie...
ładownik jest do baterii... nie do akumulatorów

?
w czym rzecz?
ano akumulatorki nie trzymają wymiarów, nawet potrafią wyłamywać zaczepy kieszeni aparatów foto...
Napisano
Również przewrotnie cytat z instrukcji obsługi argo :
Czy można stosować akumulatorki? Można.Najlepiej o jak największej pojemności "
Napisano
Odpowiem przewrotnie. Zasobnik jest do ogniw, które czynią wraz z zasobnikiem baterię :)

Ogniwa AA mają rozmiary zgodne z normami, zapewniam kopijnik2. Problem stanową producenci rozlicznych urządzeń, którzy lekceważą dane techniczne, a potem coś się wyłamuje, nie wchodzi albo nie wychodzi. Nie ma co zwalać winy na ogniwa.
Jeśli komuś nie wchodzą Panasoniki Albo Sanyo, to znaczy że popełnił błąd.
Napisano
Twoje zapewnienia - nie wskrzeszą żywota moich aparatów...
a pomiary wymiarów - robiłem...

co nie zmienia faktu - że zawiązanie sznureczka - rozwiązuje problem - na poziomie podstawowym - bez zmiany form, wtryskarek, pomiarów, i godzin wysiedzianych na forum...
:)
Napisano
Kolega Tradytor ma rację, u mnie w instrukcji do 3.0 także jest wspomniane o stosowaniu akumulatorków jednak u mnie problem dotyczy zwykłych baterii, a takie za przeproszeniem ,,sztukowanie'' typu sznurki, nitki itd - mnie to osobiście wnerwia. Takie rzeczy powinny być doprecyzowane bo w terenie to napewno nie uprości nam sprawy.
Napisano
Takie rzeczy powinny być doprecyzowane bo w terenie to napewno nie uprości nam sprawy.

Tak - zostały doprecyzowane - przez użytkownika

na pewno - to od lat - upraszcza sprawę...
Napisano
Oczywiście kol .Kopijnik ma rację, używałem wielu rodzajów akumulatorków i trafiały się po prostu sztuki adwymiarowe",które ciężko było upchać, a jeszcze trudniej wyjąć..
Napisano
u mnie niestety też zasobnik na baterie ciężko chodzi. A czy ktoś ma jakiś patent (nie wiem czy można) na zastosowanie baterii 9V?
Napisano

Gdyby zamiast tego złącza dociskowego był montowany taki łącznik to można by używać i zasobnika i baterii 9V, tylko ona pewnie by szybko siadała. A zasobnik i u mnie chodzi ciężko, ale radzę sobie tasiemką:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie