qviatus Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 witam,mam problem z określeniem co to za przedmiot, znaleziony ma polu,metal nieokreślony,wymiary ok 4cmx4cm
karabin Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Witam.Ów metal wygląda na ZnAl. Z zapalnikiem raczej nic go nie łączy. Bardziej pasuje to na lampę właśnie.Pozdrawiam
Kolab Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Znalazłem kiedyś podobny obiekt. Był nawet na forum. Jest to prawdopodobnie element żydowskiego świecznika.
qviatus Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 witam,mam problem z określeniem co to za przedmiot, znaleziony ma polu,metal nieokreślony,wymiary ok 4cmx4cm
qviatus Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 a to drugi taki sam przedmiot z tego samego pola,widoczne zygzakowate wzory...będę wdzięczny za pomocpozdrawiam
kopacz18-82r Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 częste znalezisko-w zasadzie jeszcze nie rozszyfrowane - jest kilka wersji - jedna to że to służyło do gaszenia świec - było już kilka razy na forum-pozdrawiam!
mikey44 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 A może to jest wierzchołek lampki naftowej (takiej przenośnej) czy czegoś takiego?
Question
qviatus
witam,
mam problem z określeniem co to za przedmiot, znaleziony ma polu,
metal nieokreślony,
wymiary ok 4cmx4cm
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.