qviatus Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 witam,mam problem z określeniem co to za przedmiot, znaleziony ma polu,metal nieokreślony,wymiary ok 4cmx4cm
karabin Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Witam.Ów metal wygląda na ZnAl. Z zapalnikiem raczej nic go nie łączy. Bardziej pasuje to na lampę właśnie.Pozdrawiam
Kolab Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Znalazłem kiedyś podobny obiekt. Był nawet na forum. Jest to prawdopodobnie element żydowskiego świecznika.
qviatus Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 witam,mam problem z określeniem co to za przedmiot, znaleziony ma polu,metal nieokreślony,wymiary ok 4cmx4cm
qviatus Napisano 6 Marzec 2011 Autor Napisano 6 Marzec 2011 a to drugi taki sam przedmiot z tego samego pola,widoczne zygzakowate wzory...będę wdzięczny za pomocpozdrawiam
kopacz18-82r Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 częste znalezisko-w zasadzie jeszcze nie rozszyfrowane - jest kilka wersji - jedna to że to służyło do gaszenia świec - było już kilka razy na forum-pozdrawiam!
mikey44 Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 A może to jest wierzchołek lampki naftowej (takiej przenośnej) czy czegoś takiego?
Pytanie
qviatus
witam,
mam problem z określeniem co to za przedmiot, znaleziony ma polu,
metal nieokreślony,
wymiary ok 4cmx4cm
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.