krzysiek-el Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 Witam,czy jest to dekielek od dzwonka rowerowego?bo pod ta postacią jest kolo i skrzydla,moze to byc z koleja zwiazane?
krzysiek-el Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 z tego co znalazlem to firma zalozona 1888-45,a co ma wspolnego z dzwonkiem,i nic na temat fr.zelda nie ma w necie.
Oskarus Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Na moje oko to nic nie ma wspólnego z fabryką porcelany jest to zwykły dzwonek rowerowy który pochodzi z Żar w celach reklamowych.Skąd jesteś bo mieszkam blisko Sorau jutro nawet będę tam na rynku pozdro:)
Krychu_Szprotawa Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Jest to dekielek od poniemieckiego dzwonka rowerowego, wyprodukowany w Żarach przez Fr. Zeldera. Sporo trafiłem podobnych m.in. ze Sprottau (dzis. Szprotawa).PS. Tak jak ktoś wspomniał, może mieć powiązanie z koleją, ze względu a koło z skrzydłami". Z tego względu jest ciekawy.Pozdr.
krzysiek-el Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 kolego oskarus,dekielek byl trafiony w okolicach boleslawca,pozdro
abcd Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 Słyszałem kiedyś że czasem takie sygnowane dekle na dzwonki dodawały firmy handlujące rowerami w celach reklamowych,sam rower mógł być w takim przypadku wyrobem innej firmy.
krzysiek-el Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 Witam,czy jest to dekielek od dzwonka rowerowego?bo pod ta postacią jest kolo i skrzydla,moze to byc z koleja zwiazane?
Pytanie
krzysiek-el
Witam,czy jest to dekielek od dzwonka rowerowego?bo pod ta postacią jest kolo i skrzydla,moze to byc z koleja zwiazane?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.