gigulek52 Napisano 25 Luty 2011 Autor Napisano 25 Luty 2011 Proszę o identyfikacje guzika.Materiał brąz/miedższerokość 19mmgrubość 1.5mmgrubość uszka 1mm.W katalogach nie udało mi się nic dopasować.Z góry dziękuje
tyfus Napisano 25 Luty 2011 Napisano 25 Luty 2011 guziki mają swój dział :http://www.odkrywca.pl/forum.php?id_forum=7---------------------------------------wątek zostanie przeniesiony ...
gigulek52 Napisano 1 Marzec 2011 Autor Napisano 1 Marzec 2011 No tak jestem nie doświadczony żle wystawiłem post i dlategojestem bojkotowany? wydaje mi się że nie tylko ja mam problem z tym guzikem wykopałem go koło Olsztynka niema żadnych oznaczeń i niema cechowań jeśli ktoś z szanownych forumowiczówma ciekawe spostrzeżenia proszę o nie z góry dziękuje
Martian Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 spotkałem się kiedyś z interpretacją, że są to pruskie guziki z czasów wojny siedmioletniej...
snake170381 Napisano 1 Marzec 2011 Napisano 1 Marzec 2011 Martian, dobra interpretacja. Wstawie pare fotek(niestety jakosc troche do bani, ale jesli ktos jest zainteresowany wstawie wieczorem lepsze),sa to szkice wykonane na podstawie oryginalow muzealnych(Mundury z epoki XVIIIw).Gora - Nr.Regimentusrodek - widok z bokudol - ksztalt uszkaWg tego mozna guziki przypozadkowac podanym regimentom, choc napewno podobne wykonanie bylo w guzikach cywilnych.pozdrowienia
gigulek52 Napisano 3 Marzec 2011 Autor Napisano 3 Marzec 2011 Dziękuje mi się wydawało że to jakiś napoleon ale się mulołem
damian. Napisano 31 Marzec 2011 Napisano 31 Marzec 2011 Snake mógłbyś wrzucić więcej fotek klasyfikatora?!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.