Skocz do zawartości

Pomorskie Muzeum Wojskowe zawiesza działalność wystawienniczą

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem dlaczego jestem pomawiany o jakiekolwiek związki z Kol.vonbromberg(nawet nie wiem,kto jest pod tym nickiem) i dlaczego spotykam się z takim atakiem tylko dzięki temu,że po przeczytaniu tematu śmiałem wyrazić swoją opinię.Myślę,że ja nie rzucam błotem w To muzeum i w żadne inne,ale wydaje mi się z drugiej strony w tym konkretnym temacie,że wystarczy uderzyć w stół,a nożyce się odezwą...Pozdrawiam!

P.S.
cyt.Nikt się nikomu nie musi spowiadać.Chyba że wystąpią o to odpowiedzialne służby :)
Tylko że PMW musiałoby zgłosić kradzież, a jak mniemam tego nie zrobiło, ponieważ te przedmioty nigdy nie były na ich wyposażeniu."
Tu akurat Kol.się myli...proponuję poczytać odpowidnie akty prawne(nie piszę jakie,bo jak powszechnie wiadomo nieznajomość prawa szkodzi).

Samgnus ja tu nie widzę żadnych pomówień z niczyjej strony w kierunku Twojej osoby w kierunku znajomości z Vonbromberg. Chociaż, jak powiedziałeś uderz w stół a nożyce się odezwą". Kojarzę Twój nick z odkrywcy i w jakich wątkach się udzielasz. Łatwo się domyślić, że tak Ty jak i Vonbromberg, podobnie jak ja jesteście z tego samego regionu. Cytując sławnego detektywa Vonbromberg'a dalej to juz mozna sie jedynie domylsac".

Jak się spodziewałem nie zobaczyłem tutaj żadnych konkretów w stosunku do rzekomej sprzedaży eksponatów muzeum na allegro. Vonbromberg jak został o nie poproszony to zaraz z wątku się zmył, nie przedstawiając sensownych argumentów. Ty zaś piszesz o zupełnie innych rzeczach. Oczywiście, ze masz prawo mieć własne zdanie. Wypadało by je jeszcze poprzeć jak na człowieka inteligentnego przystało jakimiś sensownymi argumentami.

Liczę po prostu na to, ze skoro nie od Vonbromberga to może od Ciebie dowiem się czegoś konkretnego. Może nie opanowałem w pełni zdolności czytania ze zrozumieniem i nie potrafię wypatrzeć dlaczego te eksponaty pochodzą akurat z PMW. Skoro Ty napisałeś odnoszę wrażenie, że Kol. vonbromberg wie,o czym pisze" to może lepiej rozumiesz jego język i conieco mi podpowiesz.

Aha czyli to że w Polsce nie było Muzeum Ludowego Wojska Polskiego, ale było Muzeum (Tradycji) Pomorskiego Okręgu Wojskowego w Bydgoszczy świadczy o tym, że te tablice pochodzą właśnie z PMW :-)

Ręce opadają.

Cyt.wcześniejszy własny post....

Myślę,że tą sprawę można bardzo łatwo wyjaśnić.Wg.mnie wystarczy zapytać poprzez portal aukcyjny sprzedającego,skąd pochodzą przedmioty,w jaki sposób zostały nabyte i czy posiada dowód zakupu.Pozdrawiam!"

Sądzę,że to nadal jest w stanie wyjaśnić sprawę bez względu na wynik tego wyjaśnienia.

Pozdrawiam!

Kolego samgus i von bromberg,

z całym szacunkiem - uprawanie przez Was działania zaczynają powoli naruszać dobre imnię PMW, co oczywiście znajduje odpowiednie podstawy prawne do podjęcia przez nas działań przeciwko Wam.

Proszę albo podać konkrety, co zaskutkuje powiadomieniem służb, albo po prostu przestać pisać w tym tonie i z takim wydźwiękiem.

pozdrawiam
Wojtek

• 1 month later...
Dopiero teraz przeczytałem ostatnie posty.Grożenie konsekwencjami prawnymi przynajmniej w moim przypadku jest,co najmniej śmieszne i bardzo chętnie spotkam się z Panami w Sądzie,o ile jest taka Wasza wola.Z przyjemnością nie tylko udowodnię Panom fałszywe oskarżanie mnie o cokolwiek",ale też się skutecznie obronię.
Nie pozdrawiam!

cyt.Kolegę Skok...Na allegro jest gość Vonbromberg. Wystawia sporo polskich przedwojennych odznak, bardzo ładnych zresztą i ciekawszych niż te tablice. Mało tego te odznaki przypominają odznaki z ekspozycji muzeum . Idąc Twoim tokiem rozumowania można dojść do wniosku, że wynosisz odznaczenia z muzeum i je sprzedajesz." koniec cyt.

W moim przekonaniu,to pomówienie i sugestia,że Kol.VonBromberg popełnił przestępstwo,a jeśli tak,to dlaczego osoba mająca o tym fakcie wiedzę nie złożyła stosownego zawiadomienia ?!
Wg.mnie czyste oszczerstwo lub nie dopełnie obowiązków służbowych?!
Pozdrawiam!

Ja z kolei kompletnie nie rozumiem dlaczego osoba o nicku Skok zwraca się do mnie(przypuszczam,że do mnie ,bo pisze Samgus") słowami,cyt.Samgus weź zabawki i zmień piaskownicę."

Czytając ww.temat oraz poszczególne wypowiedzi po prostu doszedłem do wniosku,że sprawa jest godna wyjaśnienia w kulturalny sposób i do tego bez zbędnych emocji.Jak się okazało zostałem natychmiast zaatakowany...Ba, widzę tu nawet próby zastraszania,czy namowy do zmian piaskownicy".
Na szczęście żyjemy w wolnym Kraju,mamy możliwość swobodnego wypowiadania się (oczywiście w ramach obowiązującego prawa i zasad Tego forum),więc nie bardzo rozumiem,skąd te emocje ?!
Ja ze swojej strony kończę wypowiedzi w temacie bym nie był posądzony o kolejne zbrodnie",a inna sprawa,że ta dysputa jest dla mnie mocno niesmaczna w obecnej formie.
Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie