bzykus100 Posted February 14, 2011 Author Share Posted February 14, 2011 Jak w temacie , wstyd się przyznać ale w tym muzeum nie byłem a daleko nie mam . :D Szukałem coś tam w internecie ale dużo nie znalazłem . Mam pytanie do tych co byli , prócz ruskich t 55 ,72 ,34 , is'ów itd . Jest coś ciekawego ? Coś z niemieckiego sprzętu . Proszę o jakąś informację od tych co byli tam , warto zmarnować weekend na te muzeum ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekmar Posted February 15, 2011 Share Posted February 15, 2011 Witaj!W Muzeum uzbrojenia na poznańskiej Cytadeli nie ma niestety żadnej niemieckiej grubej zwierzyny", za to jest sporo wyposażenia i uzbrojenia żołnierskiego. Rosyjskie mastodonty ISu i IS też są. Żeby nie marnować" łykendu to przyjedź na Cytadelę w najbliższą niedzielę - z okażji Bitwy o Poznań " Muzeum Uzbrojenia będzie dostepne bezpłatnie i przy okazji zobaczysz dioramy grup rekonstrukcji historycznej i inscenizację walk o poznańską Cytadelę w 1945 roku, Szczegóły - http://www.odkrywca.pl/bitwa-o-poznan-2011,682547.html#682547Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
samgnus Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Witam! Jutro będę w Poznaniu więc się skuszę na odwiedziny tego przybytku.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.