Skocz do zawartości
  • 0

Części lotnicze

butchcassiddy

Pytanie

Napisano

Serwus Kamraci. Znalazłem miejsce upadku Srebrnego Ptaka. W ciągu kilkunastu minut uzbierałem na powierzchni ziemi kilkadziesiąt kilo aluminiowych szczątków. Niestety większość jest bardzo mała i bardzo mało charakterystyczna. Trafił się tylko jeden kawał poszycia wielkości 1m2, reszta jest znacznie mniejsza. Zachowało sie sporo farby w dwóch kolorach: ciemnozielonym i jasnobłękitnym. Zabrałem do domu kilka fragmencików.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śruba do spustu jakiejś cieczy. Zabezpieczona przed odkręceniem stalowym drutem przewleczonym przez otwór w łbie. Aluminiowa, dalej jest w coś wkręcona. Gwint 14mm, na klucz 24mm. Nabity taki symbol.

Napisano

No i część najbardziej charakterystyczna. Dekiel rewizyjny o wymiarach 12x13cm. Od wewnątrz jakby zielonkawy? na zewnątrz była zapewne błękitny (spód skrzydła lub kadłuba?).

Napisano
Przepraszam za tę piekielną żółć..nie opanowałem dostatecznie techniki cyfrowej:-).
Czy ktoś podejmie się zidentyfikowania samolotu z którego pochodzą te elementy? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Darz dół! Butch.
Napisano
witam jak wyjdą jakieś inne elementy zapodaj foty może coś więcej uda się ustalić np jaka werja,czasem trafia sie tabliczka znamionowa płatowca z numerem i wtedy jest szansa ustalić kto leciał i z jakiej jednostki.. pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie