mlody0283 Napisano 11 Luty 2011 Autor Napisano 11 Luty 2011 Witam. Co to za pierścionek? Widnieją na nim dwie literki S. Jedna po prawej druga po lewej.
ad Napisano 12 Luty 2011 Napisano 12 Luty 2011 Pierścień noszony przez elitarną tajną gwardię służb bezpieczeństwa SS Sicherheitsdienst SD". Na załączonej fotce dokładnie widać wyeksponowany pierścień.mlody0283" Ty farciarzu!!:)
otrong Napisano 12 Luty 2011 Napisano 12 Luty 2011 No, ad - to teraz pojechałeś. rzeczywiście super wyeksponowany ten pierścień na fotce, widać najmniejsze detale.Tak na zdrowy rozum - czy oficerowie tajnych służb bezpieczeństwa nosiliby blaszkę z serduszkiem na palcu?Wg mnie, jeżeli to sztuka okopowa, to mógł zrobić go jakiś stęskniony żołnierz dla swojej lubej. Może nawet z łuski. Wydrapał inicjały dziewczyny i tyle.
kocur Napisano 12 Luty 2011 Napisano 12 Luty 2011 Ja natomiast chciałbym zwrócić uwagę na dość wyeksponowany motyw Vaginy na opisanym pierścieniu. Serce o kształcie Vaginy z charakterystycznym rozcięciem jest to argument niewątpliwie zbliżający nas do zidentyfikowania niniejszego fantu jako wyraz tęsknoty żołnierza za wspomnianym organem ;-)Rozdarte serce jako metafora tęsknoty za duszą i ciałem.pzdr.
mlody0283 Napisano 12 Luty 2011 Autor Napisano 12 Luty 2011 a z czego może być wykonany ten pierścień? Zdaje mi się ze to srebro ale nie mam pewności.
tyfus Napisano 11 Luty 2011 Napisano 11 Luty 2011 bo tam nie ma żadnego ss ... tylko zwykły motyw ozdobny.odczytywanie i domniemania, jakoby związany był z elektrykami, to tylko spekulacje i czysta fantazja.
maro20 Napisano 11 Luty 2011 Napisano 11 Luty 2011 może miejsce znalezienia będzie wskazówką? bo troche to wygląda na twórczość oflagową,okopową.może sie mylę
andzy Napisano 11 Luty 2011 Napisano 11 Luty 2011 no macie fantazje... moim zdaniem to bardziej serce rozdarte niz ss"...
Pytanie
mlody0283
Witam. Co to za pierścionek? Widnieją na nim dwie literki S. Jedna po prawej druga po lewej.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.