Skocz do zawartości
  • 0

Co to za pierścionek?

mlody0283

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierścień noszony przez elitarną tajną gwardię służb bezpieczeństwa SS Sicherheitsdienst SD". Na załączonej fotce dokładnie widać wyeksponowany pierścień.
mlody0283" Ty farciarzu!!:)

Napisano
No, ad - to teraz pojechałeś. rzeczywiście super wyeksponowany ten pierścień na fotce, widać najmniejsze detale.

Tak na zdrowy rozum - czy oficerowie tajnych służb bezpieczeństwa nosiliby blaszkę z serduszkiem na palcu?

Wg mnie, jeżeli to sztuka okopowa, to mógł zrobić go jakiś stęskniony żołnierz dla swojej lubej. Może nawet z łuski. Wydrapał inicjały dziewczyny i tyle.
Napisano
Ja natomiast chciałbym zwrócić uwagę na dość wyeksponowany motyw Vaginy na opisanym pierścieniu. Serce o kształcie Vaginy z charakterystycznym rozcięciem jest to argument niewątpliwie zbliżający nas do zidentyfikowania niniejszego fantu jako wyraz tęsknoty żołnierza za wspomnianym organem ;-)
Rozdarte serce jako metafora tęsknoty za duszą i ciałem.

pzdr.
Napisano

bo tam nie ma żadnego ss ... tylko zwykły motyw ozdobny.
odczytywanie i domniemania, jakoby związany był z elektrykami, to tylko spekulacje i czysta fantazja.

Napisano
może miejsce znalezienia będzie wskazówką? bo troche to wygląda na twórczość oflagową,okopową.może sie mylę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie