karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Witam.Jako że níe jestem znawcą pasów,proszę kolegów o id tego pasa.Pas wykonany z brązowej skóry,klamra ze znalu,bolce wykonane z mosiądzu chromowane,nitowany trzema nitami.Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Już go obejrzałem bardzo dokładnie i niestety nic nie znalazłem:( być może się wytarło ? Pozostaje id ze zdjęć.Zdrów
Shark14_a1 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 o to i on. W Mo były wersje 3 nitowe i 4 nitowe
Kamiljan Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 jesli pas/skóra/ jest przeszywany mijajacymi se łukami to jest to soviet 60 70 lata
karabin Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Tyle że ten jest szyty a na tym moim jest zero jakiegokolwiek szycia. Patrzyłem na alle oraz google i wszystkie milicyjne są z czterema nitami i wszystkie szyte. Głównie chodzi o te szycie i ten jeden nit mniej no i tą zapinkę której brak u mníe jak również dziurek dodatkowych na tę zapinkę w pasie. Podobny jest ale to nie to.
karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Nie Kamiljan,nie ma żadnego szycia,żadnych ozdób łączony tylko nitami stalowymi sztuk 3Pozdrawiam.
Shark14_a1 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 ja ma taki sam, po krewnym który służył kiedyś w MO. Pasy te były wydawane milicjantom, strażakom i pracownikom kolei za czasów PRL-u
karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Witam.Jako że níe jestem znawcą pasów,proszę kolegów o id tego pasa.Pas wykonany z brązowej skóry,klamra ze znalu,bolce wykonane z mosiądzu chromowane,nitowany trzema nitami.Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Światło do bani,ale może coś więcej powiedzą te foty.
karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Teraz lepiej widać kolory,być może był czarny?-swego czasu.
maciek_zagroba Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Poszukaj bić bo model spotykany w różnych armiach;)
karabin Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 W jakich armiach np.były używane? I gdzie owe bicia miałyby się znajdować?Pozdrawiam.
Question
karabin
Witam.
Jako że níe jestem znawcą pasów,proszę kolegów o id tego pasa.
Pas wykonany z brązowej skóry,klamra ze znalu,bolce wykonane z mosiądzu chromowane,nitowany trzema nitami.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
17 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.