karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Witam.Jako że níe jestem znawcą pasów,proszę kolegów o id tego pasa.Pas wykonany z brązowej skóry,klamra ze znalu,bolce wykonane z mosiądzu chromowane,nitowany trzema nitami.Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Już go obejrzałem bardzo dokładnie i niestety nic nie znalazłem:( być może się wytarło ? Pozostaje id ze zdjęć.Zdrów
Kamiljan Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 jesli pas/skóra/ jest przeszywany mijajacymi se łukami to jest to soviet 60 70 lata
karabin Napisano 7 Luty 2011 Autor Napisano 7 Luty 2011 Tyle że ten jest szyty a na tym moim jest zero jakiegokolwiek szycia. Patrzyłem na alle oraz google i wszystkie milicyjne są z czterema nitami i wszystkie szyte. Głównie chodzi o te szycie i ten jeden nit mniej no i tą zapinkę której brak u mníe jak również dziurek dodatkowych na tę zapinkę w pasie. Podobny jest ale to nie to.
karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Nie Kamiljan,nie ma żadnego szycia,żadnych ozdób łączony tylko nitami stalowymi sztuk 3Pozdrawiam.
Shark14_a1 Napisano 7 Luty 2011 Napisano 7 Luty 2011 ja ma taki sam, po krewnym który służył kiedyś w MO. Pasy te były wydawane milicjantom, strażakom i pracownikom kolei za czasów PRL-u
karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Witam.Jako że níe jestem znawcą pasów,proszę kolegów o id tego pasa.Pas wykonany z brązowej skóry,klamra ze znalu,bolce wykonane z mosiądzu chromowane,nitowany trzema nitami.Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Światło do bani,ale może coś więcej powiedzą te foty.
karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 Teraz lepiej widać kolory,być może był czarny?-swego czasu.
maciek_zagroba Napisano 6 Luty 2011 Napisano 6 Luty 2011 Poszukaj bić bo model spotykany w różnych armiach;)
karabin Napisano 6 Luty 2011 Autor Napisano 6 Luty 2011 W jakich armiach np.były używane? I gdzie owe bicia miałyby się znajdować?Pozdrawiam.
Pytanie
karabin
Witam.
Jako że níe jestem znawcą pasów,proszę kolegów o id tego pasa.
Pas wykonany z brązowej skóry,klamra ze znalu,bolce wykonane z mosiądzu chromowane,nitowany trzema nitami.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.