Ralfi75 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Przeglądałem ostatni zdjęcia w telefonie czyli to co robiłem u ludzi co mnie u nich zainteresowało.Na pierwszy ogień srebna obrączka, czy po tym wzorze mozna coś o niej powiedzieć.
Ralfi75 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Przeglądałem ostatni zdjęcia w telefonie czyli to co robiłem u ludzi co mnie u nich zainteresowało.Na pierwszy ogień srebna obrączka, czy po tym wzorze mozna coś o niej powiedzieć.
Ralfi75 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Znaleziona w ziemi przywiezionej ze starego cmentarza.
Ralfi75 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Tu pani chciała się coś dowiedzieć o swoim przodku.
Ralfi75 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Po lewej ponieważ zdjęcie słabe łańcuszek nagrodowy do zegarka, odznaka za strzelanie.
Ralfi75 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 No i na koniec też pytanie od właściciela kogo może przedstawiać obraz.A i do tego czy wojskowe siodło lat 1935-1945 powinno mieć jakieś sygnatury lub bicia.
nomyss Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Chyba mam tego z obrazu Za wiki ;) Jedno z przedstawień:(...) pokutujący eremita, półnagi, o wyniszczonym ciele lub ubrany w długą szatę starzec, na ogół w towarzystwie lwa, na tle skalistego pustkowia (...) jest przedstawiany od XV wieku; ten motyw jest szczególnie popularny w sztuce włoskiej (np. na obrazie Antonella z Messyny, znajdującym się w Musco della Magna Grecia w Reggio di Calabria lub Vittore Carpaccia w katedrze w Trogirze)(....) był też przedstawiany z atrybutami umartwienia: uderzający się kamieniami w pierś (obraz Leonarda da Vinci) lub biczujący się (Georges de La Tour)." Jednym słowem św. Hieronim :)
nomyss Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 A. I jeszcze czerwony kapelusz kardynalski leżący z prawej strony u dołu to jeden z symboli św. Hieronima jako ojca kościoła i kardynała"Co do siodła powinno - producenta, ew. odbiory wojskowe cokolwiek musiało raczej być
Question
Ralfi75
Przeglądałem ostatni zdjęcia w telefonie czyli to co robiłem u ludzi co mnie u nich zainteresowało.
Na pierwszy ogień srebna obrączka, czy po tym wzorze mozna coś o niej powiedzieć.
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.