Skocz do zawartości
  • 0

Kilka rzeczy u ludzi

Ralfi75

Pytanie

Napisano

Przeglądałem ostatni zdjęcia w telefonie czyli to co robiłem u ludzi co mnie u nich zainteresowało.
Na pierwszy ogień srebna obrączka, czy po tym wzorze mozna coś o niej powiedzieć.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeglądałem ostatni zdjęcia w telefonie czyli to co robiłem u ludzi co mnie u nich zainteresowało.
Na pierwszy ogień srebna obrączka, czy po tym wzorze mozna coś o niej powiedzieć.

Napisano

No i na koniec też pytanie od właściciela kogo może przedstawiać obraz.A i do tego czy wojskowe siodło lat 1935-1945 powinno mieć jakieś sygnatury lub bicia.

Napisano
Chyba mam tego z obrazu Za wiki ;) Jedno z przedstawień:

(...) pokutujący eremita, półnagi, o wyniszczonym ciele lub ubrany w długą szatę starzec, na ogół w towarzystwie lwa, na tle skalistego pustkowia (...) jest przedstawiany od XV wieku; ten motyw jest szczególnie popularny w sztuce włoskiej (np. na obrazie Antonella z Messyny, znajdującym się w Musco della Magna Grecia w Reggio di Calabria lub Vittore Carpaccia w katedrze w Trogirze)(....) był też przedstawiany z atrybutami umartwienia: uderzający się kamieniami w pierś (obraz Leonarda da Vinci) lub biczujący się (Georges de La Tour)."

Jednym słowem św. Hieronim :)
Napisano
A. I jeszcze czerwony kapelusz kardynalski leżący z prawej strony u dołu to jeden z symboli św. Hieronima jako ojca kościoła i kardynała"

Co do siodła powinno - producenta, ew. odbiory wojskowe cokolwiek musiało raczej być

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie