Wikos Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Napisano 29 Styczeń 2011 Witam. Posiadam niemiecką maskę GM38. Maseczka ładnie sygnowana, produkcja z 1938 ale otrzymałem ją w komplecie z tym pochłaniaczem. Mam wątpliwości co do okresu jego produkcji. Jest to pochłaniacz wyprodukowany przed czy po wojnie?
vis1939 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Cholera go wie:) zewnętrznie praktycznie identyczny,być może wprowadzono pewne zmiany w ebechach"
Wikos Napisano 29 Styczeń 2011 Autor Napisano 29 Styczeń 2011 Witam. Posiadam niemiecką maskę GM38. Maseczka ładnie sygnowana, produkcja z 1938 ale otrzymałem ją w komplecie z tym pochłaniaczem. Mam wątpliwości co do okresu jego produkcji. Jest to pochłaniacz wyprodukowany przed czy po wojnie?
vis1939 Napisano 30 Styczeń 2011 Napisano 30 Styczeń 2011 Pochłaniacz posiada tłoczenia FE55,czyli Filtr Einsatz" i dwie ostatnie cyfry,jako oznaczenie wzoru i roku wprowadzenia do użytku.Rok produkcji zdaje się 1962.
Pytanie
Wikos
Witam. Posiadam niemiecką maskę GM38. Maseczka ładnie sygnowana, produkcja z 1938 ale otrzymałem ją w komplecie z tym pochłaniaczem. Mam wątpliwości co do okresu jego produkcji. Jest to pochłaniacz wyprodukowany przed czy po wojnie?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.