kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 Witam dzisiaj drogą wymiany trafiła mi się taka czapka po partyzantce UPA:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 zd2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 zd3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 zd4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 zd5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Ładna kopia tryzuba. Wymiary to 2,2x 3,3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 raczej kpią♦ nie jest bo znaleziona jest na Bieszczadzkim strychu,a dokładnie w Miejscowości Mchawa w rozebranym domu,chyba że handlarze kopiami robią już takie wałki,i podrzucają lewy towar różnym ludziom do sprzedaży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Zmierz tryzuba. A zaginany jest na dwie blaszki w kształcie trójkąta ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Kijow, wcale bym się nie zdziwił, już nie takie wałki były robione... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 tak zaginany jest na dwie blaszki w kształcie trójkąta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 cze soli -kupę lat :):) -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Witam Huk Widziałeś jak nasz znajomy Łukasz dał się zrobić ??? Wypowiedz się na temat tryzuba masz chyba o identycznych wymiarach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 Łukasz może i dałem się zrobić ale wielkiej kasy nie dałem,bywa i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Łukaszu przynajmniej tyle ale osobie co ci to wcisnęła to bym powiedział co o tym myślę. :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 28 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2011 to nasz wspólny kolega jutro dostanie opieprz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 soli - sorki ale milczałem :):) czasami mam skrupuły niż inni :):)-pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 padam na ryj -jestem tu już gościnnie jutro mam 24 h -nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Taki OT ( wczoraj też mi się nie chciało ).Czapka wygląda na karakuły. I stąd dwie wątpliwości- czy strilec miał szansę takową ( dość drogą ) nosić ( choć mógł ogniem i mauzerem wejść w jej posiadanie )? Dwa- czapka, jak na ponad sześćdziesiąt lat na zakurzonym-zaniedbanym-zapomnianym strychu to wygląda bardzo ładnie, i zewnątrz, i na wyścielenie patrząc.Tyfus- tylko się nie denerwuj :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 29 Styczeń 2011 Share Napisano 29 Styczeń 2011 Czapeczka chyba taka ;) raczej nie tak trudno zdobyć, dorzucić metalowego tryzubka i gotowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hokan Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Znalazłem foto mojego tyzuba wykopanego własnoręcznie w pobliżu Mchawy.Trochę się różnią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karpathen Offensive Napisano 8 Luty 2011 Share Napisano 8 Luty 2011 Witam hokan,tryzub pierwsza klasa,Gratulacje.Od wielu lat poluję w tamtych okolicach na coś takiego ale jak na razie szczęście nie dopisuje :) Znalezione w pobliżu zabudowań czy na terenie leśnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 niesamowity sposób wykonania - gratulacje -pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hokan Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Tak wygląda druga strona.Gdyby nie odpadł jeden z wąsów...Znalezione nad potokiem koło Baligrodu,ok.5 lat temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 no proszę proszę a już myślałem że tam wszystko z chodziłem :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.