Andrzej18 Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Witam !Czy dysponuje ktoś zdjęciami, linkiem sukiennego pokrowca polskiej manierki ? Mam taki na oku facet zarzeka się że na bank nie PRL. Paski do mocowania ma skórzane nie przyszywane tylko na nity. Brak jakiejkolwiek pieczątki, sygnatur. Mam dwa egzemplarze z PRL, jeden ma paski właśnie skórzane drugi z materiału. Metalowe żabki do zapinania także się różnią.Dziękuje za pomocpozdrawiam
kowalinho Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Istnieją WT takiego pokrowca, ale nigdzie nie spotkałem się ze wzmianką, że były produkowane i nigdy nie słyszałem, by ktoś posiadał taki pokrowiec, pewnie pozostały w fazie koncepcyjnej...Według WT nie miały karabińczyków.Zapodałbyś fotkie :-)
Andrzej18 Napisano 26 Styczeń 2011 Autor Napisano 26 Styczeń 2011 Czyli w ogóle nie istniały pokrowce - nosili w plecakach tak ? Fotek nie ma sensu wklejać bo te moje są na 100 % prl-owskie mają pieczątki.Pzdr
kowalinho Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Do wcześniejszych wzorów były pokrowce, może do wz37 też się parę ocalało? Czemu nie, fajnie by było.
polsmol Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Manierka aluminiowa wz. 37 była noszona w chlebaku który miał do tego specjalną kieszeń w środku. Pokrowiec nie był tu niezbędny. Tym bardziej karabińczyk.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.