Skocz do zawartości

Nabój do Ur'a 7.92x107mm-sygnatury

Norberet

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich. Zbieram łuski i pozbawione ładunku miotajacego i inicjującego naboje. Interesuje sie Naszym wsześniem i mam pytanie, czy ktokolwiek z Was widział wsród sygnatur na łusce do kb Ur inne niż Orzeł", N, 67, 37-głównie chodzi mi o rok, czy ma ktoś w swojej kolekcji łuski lub aboje" z innego roku produkcji niz 37. Bo oglądając zdjęcia, fora, kolekcje kolegów, czy nawet muzealne nie widziałem sygnatury z innym rokiem produkcji??
Napisano
Jest oczywiscie sygnatura z rokiem 38(reszta sygn tak jak na łusce z 37).I jest też łuska z czystym denkiem z początkowego okresu produkcji.Nie mam ani jednej z nich.pzdr
Napisano
Jeśli chodzi o czystą to mam taką, znalezioną co ciekawe w Czechach dwa lata temu. Natomiast na 38", trzeba będzie chyba czekać:). Dzięki za odpowiedź.
Napisano
Wiele takich miejsc w okolicy, tak całkiem w ciemno to nie zgadnę:)

Na zakończenie offtopów macie tu wszyscy dobry stary kawałek:).Pozdrowienia dla swojaków;)

http://www.youtube.com/watch?v=iQru7oCdYXA
Napisano
Jeżeli chodzi o sygnatury na łuskach od UR-a polskiej produkcji to znane są tylko 3 . Z 37, 38 roku i z czystym denkiem.

Istnieje jeszcze sygnatura z produkcji niemieckiej

P490 40 3 k

Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie