wzllubin Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Napisano 15 Styczeń 2011 Czy warto szukać w miejscach koło ruin pałacu? Jeśli tak i ktoś tak szukał czy były jakieś fanty kolo pałaców
snajper-s1 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Co za pytanie... Nie, nie warto się męczyć, lepiej gdzieś w szczerym polu kilka km od najblizszych chałupek...
danielbre Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Dokładnie, zazwyczaj pałace podupadały w czasach i po PRL-u najczęsciej znajdowały się tam PGR-y jak pałac został opuszczony nie pracujących ludzie z byłych pgr po prostu rozbierali wszystko od dachu przez mury, jaki finał wszystcy wiemy do dziś pełno wszechobecnych kapsli po tanich winach jak i elementów żelaznych garnków, fajerek (takich od pieców)jak różnych kotew elementów budowy, ja osobiście znajdowałem to co wymieniłem no może poza paroma fajnymi starymi okuciami od drzwi i parę monet ,ale zawsze warto sprawdzić pozdrawiam...
tyfus Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Panowie .... gdzieś mi dzwoni, ale nie wiem gdzie - trzeba by poszukać w ustawach, dokumentach lub czymś takim - w necie.Otóż, z tego co kojarzę, nie wolno kopać na terenie pałaców, pałacyków, dworów, dworków i parkach przy nich oraz na terenie klasztorów, kościołów, zamków itp, itd. - nie ważne w jakim stanie się znajdują.są one pod nadzorem i takie kopanie może się źle skończyć.i takie coś kojarzę, dokładne info trzeba poszukać.-pozdro-
szwejk4 Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 No nie wolno ale czy wolno chłopu pole przeorac w nocy bez jego wiedzy;), a szukac zawsze warto choc można się nieźle okopac po takich parkach i pałacach:(
Vorax Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Jak palac dziewica to warto a jak nie to ogolnie jest lipa-wyzbierane do zera to pierwsze miejsce gdzie kazdy uderza.Z tego co slyszalem to palace byly dobre jeszcze z 10 lat temu.
sza.man Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 tyfus skarbie Ty nasz forumowy - kopanie jest absolutnie zakazane na całym terytorium RP.Pałac czy szambo pegerowskie - zero różnicy.I jak mi obiecasz, że nie dasz kartki, to Ci napiszę gdzie my poszukiwacze mamy owe zakazy.
tyfus Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 sza.man - gwiazdko ty moja na niebie ..... buahahahahahahaha :))poczytaj sobie wątki kolegi arturborat, np. :http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=653833i wiele innych - niby coś tam można.... a może nie można ? :))
sza.man Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 tak, nasuwa mi się skojarzenie z artykułem w Odkrywcy pt. -o ile pamiętam - ''Nie taki konserwator straszny''.Autor tegoż tekstu przekonywał jak łatwe i proste są wszelkie przepisy.Koronnym argumentem na potwierdzenie tej tezy było stwierdzenie, że zdjęcia lotnicze ułatwiają pracę poszukiwaczom,a ich wykonanie to rzecz banalnie prosta bo wymaga jedynie zgody wojska.I tak przeniosłem się oczyma wyobraźni, zwizualizowałem sobie jak idę do sztabu głównego.Tam Generał (może marszałek?)od progu wita mnie kłaniając się nisko, sadza w skórzanym fotelu.Naturalnie udziela nie tylko zgody na wykonanie fotek, ale proponuje nawet darmowy lot.Tak się fajnie składa że nasza armia ma pięknie wyremontowanego Tu-154 i nie wiedzieć czemu stoi nieużywany, bo nikt nie chce nim latać.Propozycję oczywiście przyjmuję chętnie, bo ten typ samolotu znany jest z tego, że potrafi latać niziutko, tuż nad drzewami - więc foty wyjdą wspaniałe.I tak jest ze wszystkim- nie żebym narzekał.Jak wspomniałem mam to głęboko podobnie jak większość poszukiwaczy.Darz dooł
tyfus Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 zapomniałeś o kawie .... :) na browara nie licz ...P.S. Marszałka w Polsce nie ma .... jenerały tylko
sza.man Napisano 17 Styczeń 2011 Napisano 17 Styczeń 2011 no właśnie ten brak marszałka jest główną przyczyną kryzysu w naszej armii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.