Krychu_Szprotawa Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Napisano 12 Styczeń 2011 Witam, wpadło mi dzisiaj takie dziwadło... Jest to aluminiowa manierka zamykana na porcelankę.Proszę o kilka słów na temat tego przedmiotu (z jakich lat pochodzi, kto używał czegoś takiego itp.)Pozdro!
abcd Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Cywilny pojemnik na napoje,można było sobie w nim przynieść na przykład beczkowe piwo z kufloteki do domu,
Oskarus Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 krychu zobacz pocztę mój adres to oskarus@op.pl pozdro
Krychu_Szprotawa Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Napisano 12 Styczeń 2011 aha, czyli nie ma to nic wspólnego z militariami? Jeszcze jedno pytanko: z jakich czasów pochodzi ten pojemnik? PRL?Pozdro
Pytanie
Krychu_Szprotawa
Witam, wpadło mi dzisiaj takie dziwadło... Jest to aluminiowa manierka zamykana na porcelankę.
Proszę o kilka słów na temat tego przedmiotu (z jakich lat pochodzi, kto używał czegoś takiego itp.)
Pozdro!
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.