mmaarreekk Napisano 10 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2011 Witam wszystkich poszukiwaczy.Przeglądając fora internetowe często natrafiam na zdjęcia znalezionych polskich srebrnych monet z przed rozbiorów.Ja sam także często szukam monet na polach wokół ponad 600 letniego miasteczka i w przeciągu czterech miesięcy udało mi się ich łacznie znależć ponad 500 sztuk, jednak tylko 2 to przedrozbiorowe polskie sreberka.Chciałbym się od Was dowiedzieć gdzie najczęściej znajdowaliście takie monety i czy tego rodzaju fanty zdarzają się Wam często czy raczej żadko?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sigis3 Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Może za daleko szukasz?http://odkrywca.pl/odkrycie-na-sredzkim-starym-rynku-,681982.html#681982http://www.sens-zycia.iq24.pl/default.asp?grupa=57552&temat=18463Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mazic Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Średnio 4 na dzień też bym tak chciał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 Jeżeli tak urodzajna miejscówka w sreberka to nie wiem co może być powodem o_O. -wykrywka nie radzi sobie z cieńszym srebrem-sam odrzucasz je za dużo dyskryminując-za mało się tam działo w tych latach-przybyłem akurat w tym czasie z przyszlości i wszystkie wyzbierałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabor Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Tak jak mazic i karpik ; średnio 4szt dziennie to dobry wynik chyba, że 3 z nich to PRL. Jeśli tak to zostają tylko gościnne występy :)Może mnie ponosi ale baardzo uśredniając srebro można przyjąć co 10-14 szt klepaków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.