AoT_Hunter_PL Napisano 21 Listopad 2014 Napisano 21 Listopad 2014 Nie wiem jak jest a ATPro, ale powinno odłączyć w ACE 250 sygnał jest puszczony na głośnik albo na słuchawki.Trzeba jeszcze zobaczyć jak jest z wtykiem mono / stereo (tak samo słuchawki) -- w razie czego przerobić.Był podobny wątek o Proximie.U mnie proxa ma nadajnik na stałe podłączony do swojego zasilania musiałem parę przeróbek porobić (choćby z problemem załączenia).
benekpe Napisano 21 Listopad 2014 Napisano 21 Listopad 2014 A ja używam od jakiegoś czasu słuchawek Blaupunkt Comfort 112 Wireless - mały kompaktowy nadajnik mieści mi się w osłonie elektroniki, nadajnik ma wbudowany akumulator ładowany przez port usb - nie ma problemu doładować go chociażby stosując coraz bardziej popularne power banki - słuchawki zasilane dwoma małymi paluszkami. Podstawowa zaleta to regulacja głośności w słuchawkach. Też miałem problem z przesterowaniem - użyłem kabla ze starych słuchawek komputerowych, na których był potencjometr - dolutowałem mały i duży jack, by nie stosować dodatkowych zbędnych przejściówek. Jakośc dźwięku rewelacyjna. To jedne z lepszych bezprzewodowych słuchawek w przedziale do 150zł. Dodatkowo otrzymujemy praktyczne etui, gdzie przechowujemy słuchawki, zapasowe baterie, jakieś kable usb, power bank itp... HO900 leżą w szufladzie jako rezerwowe - mnie te tanie łuchawki mocno rozczarowały...
romanrp Napisano 22 Listopad 2014 Napisano 22 Listopad 2014 czy ktos uzywa sluchawek bezprzewodowych do golden mask 1+
AoT_Hunter_PL Napisano 23 Listopad 2014 Napisano 23 Listopad 2014 Tak dla potomnych tu z ciekawości znalazłem test tych Blackpunkt-ów:https://www.youtube.com/watch?v=XYaprhFyMU8
feld Napisano 9 Grudzień 2014 Napisano 9 Grudzień 2014 Mam orginalne słuchawki do minelaba.Parę razy już musiałem kabelki lutować-czy jest możliwosc zakupienia słuchawek bezprzewodowych do minelaba 705?.Od razu uciszam pewnych fachowców.Chodząc z moim wykrywaczem na napoleonskie guziki,które leżąc głęboko dają niejednokrotnie łamany sygnał-na słuchawkach,dają sygnał,o wiele lepszy do rozszyfrowania.Chodze już 25 lat z wykrywaczami różnej klasy.Więc wiem co pisze.
benekpe Napisano 9 Grudzień 2014 Napisano 9 Grudzień 2014 W zasadzie każde słchawki pasują do każdego wykrywacza.Nawet dedykowane słuchawki są zapożyczane od innych producentów. Przy wyborze modelu należy sugerować się jakością oferowanego dźwięku, jakością wykonania, ergonomią no i wykluczyć należy te, które opóźniają sygnał pod cewką.Warto zwrócić uwagę na sposób zasilania, możliwość doładowania ich w terenie, albo zmiany baterii - no i oczywiscie ważna jest waga i gabaryty nadajnika.
wordhea Napisano 7 Wrzesień 2015 Napisano 7 Wrzesień 2015 Ja w ten weekend udoskonaliłem swoją starą wykrywkę o słuchawki bezprzewodowe w bardzo prosty sposób:https://youtu.be/EbYBxnoAUpoJa osobiście lubię chodzić ze słuchawkami, łatwo przekładać z ręki do ręki wykrywkę, odkładać na bok, nie zaczepiają się przewody o gałęzie :)
saper-miner Napisano 22 Styczeń 2016 Napisano 22 Styczeń 2016 bezprzewodowych nie używałem ,ale może to Cie zainteresuje http://www.youtube.com/watch?v=spwCKthUvJwPost został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 17:58 22-01-2016
albert64 Napisano 24 Styczeń 2016 Napisano 24 Styczeń 2016 Witam.Używałem słuchawek bezprzewodowych z Solfernusem i nie ma się co zachwycać .Słabsze sygnały lepiej słychać w normalnych słuchawkach .
Nightmare777 Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 Ja mam cyfrowe Blaupunkt Comfort 112 Wireless, używam razem z Rutusem Argo. Dźwięk na tych słuchawkach miałem niestety przesterowany, strasznie męczący dla uszu. Zapytałem o to samego producenta wykrywacza - chodzi tutaj o to, że wyjście dźwięku z wykrywacza jest typu otwartego kolektora". Takie rozwiązanie upraszcza układ, lecz nie jest przystosowane do podłączania transmiterów. Aby ograniczyć sygnał z wykrywacza do transmittera, na kablu wlutowałem dzielnik rezystorowy - teraz sygnał jest akceptowalny i nie męczy uszu. Za to jaki komfort pracy w terenie! Nic się nie plącze, nie zaczepia o krzaki. Drugą zaletą tych słuchawek jest prostota obsługi - po prostu włączasz transmitter, słuchawki i działa. Same słuchawki bardzo długo działają na bateriach (2x AAA), ja zmieniałem po około 30-40 godzinach pracy.Transmitter ma wbudowany akumulator, niestety o małej pojemności (kilkaset mA). Na szczęście rozwiązanie zasilania transmittera jest bardzo proste - wystarczy zastosować ładowarkę powerbank na kablu USB.Następna zaleta - takie słuchawki ma moich dwóch kolegów. Nawet jak stoimy koło siebie, transmittery nie zakłócają się nawzajem. Przy transmisji analogowej pewnie byłoby z tym masę problemów.Odradzam takie wynalazki jak HO-900. Mimo, że kosztują tylko 25 zł, nie warto. Chiński szmelc i tyle.
Nightmare777 Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 Ja na swoich opóźnienia nie zauważyłem.
melchior71 Napisano 27 Styczeń 2016 Napisano 27 Styczeń 2016 Fajne naciąganie ;) Za taką kasę mam 3 komplety hehe http://allegro.pl/bluetooth-audio-nadajnik-adapter-bezprzewodowy-hit-i5054293987.html+http://allegro.pl/bezprzewodowe-sluchawki-bluetooth-mf-200-mikrofon-i5825546097.htmlI wszystko gra tak samo jak w tamtych .
melchior71 Napisano 27 Styczeń 2016 Napisano 27 Styczeń 2016 Oczywiście powyższe linki nie stanowią oferty handlowej ani reklamy - to po prosu jedne z najtańszych przykładów porównawczych żeby potencjalni klienci wiedzieli że jest alternatywa ;)
Kokutenko Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Mam pytanie, da sie kupić słuchawki bezprzewodowe do Garret AT Pro ? Bo on nie ma regulacji głosności, zaklejanie taśmami wbudowanych głośników prawie nic nie daje, w zestawie były słuchawki ale z przewodem. wtyczka jest dziwna i niestandardowa i to strasznie głośno wyje bez słuchawek :(wiedziałem o tym ale przekonał mnie bajer z wodoszczelnością a teraz żałuje bo nigdzie dyskretnie nie można iść od razu na kilometr słychac te dzwieki i ludzie jacys sie zlatują. help.
melchior71 Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Wszystko się da tylko trzeba przerobić kabel .Trzeba odciąć kawałek ze wtyczką , dołączyć gniazdo np. na dużego Jacka a do słuchawek dolutować wtyczkę .Wtedy można podłączyć co się chce .
Kokutenko Napisano 7 Luty 2016 Napisano 7 Luty 2016 Melchiorowi chodziło z tego co zrozumialem ze odciąc wtyczke i do kabelkow dolutowac gniazdko na jacka czyli nie ma potrzeby rozmontowywac obudowy elektroniki Garreta AT, czyli zrobic jakby przejsciowke z oryginalnej wtyczki na jacka i do tego podłączyc dopiero słuchawki bezprzewodowe. Nie jestem elektronikiem i nie jestem pewien czy i ile kabli jest w srodku przewodu do sluchawek garreta i czy da sie do tego w prosty sposob przylutowac normalne gniazdko typu jack.a kwestia glosnosci, wejdz do lasu wtedy zobaczysz jak to daje po uszach, az sie samemu ma ochote założyć słuchawki dla ochrony przed chałasem :(
melchior71 Napisano 7 Luty 2016 Napisano 7 Luty 2016 O to właśnie chodzi. Kabelka pomiędzy wtyczką a spiralą jest sporo a do takiej przejściówki nie trzeba dużo - wystarczy 10 - 12 cm .mam tak przerobione i problemu nie ma .Mogę podłączyć jakiekolwiek słuchawki na jacka czy też transmiter radiowy lub blutoth do bezprzewodowych . A tak poza tym nie wyobrażam sobie łażenia z AT Pro bez słuchawek .Przecież głębokość zalegania jest sygnalizowana cichszym sygnałem . Im głębiej tym ciszej więc bez słuchawek na bank nie słychać w głośniku głębszych fantów .
melchior71 Napisano 7 Luty 2016 Napisano 7 Luty 2016 Aaa... AT Pro zapodaje sygnał mono więc 2 ciepłe przewody razem i ekran na minus ;)
Juliano84 Napisano 8 Luty 2016 Napisano 8 Luty 2016 Właśnie jak to się ma do rzeczywistości ,też chciałem przerobić słuchawki do At pro na jack 3,5mm ,wejście do elektroniki jest 2pinowe , a na filmiku instruktażowym (do przeróbki) są 3 przewody jak w stereo? I w sumie po co regulacja na każde ucho osobno ?
melchior71 Napisano 8 Luty 2016 Napisano 8 Luty 2016 Bo ..... do AT Pro zastosowano słuchawki Garrett Master Sound które są na dużego jacka i są stereo . Pozostawiono regulację głośności ale przewody plusowe audio są zwarte (prawy i lewy kanał ) no i minusy oczywiście też wymieniając tylko jacka na nietypową wtyczkę (mono)
Juliano84 Napisano 8 Luty 2016 Napisano 8 Luty 2016 Dzięki za info .No i przez przeróbkę na jacka tracimy na wodoszczelności ,do poziomu gniazda (jack) ,ale już znalazłem sposób na wodoszczelność ,jak przerobie to wrzucę foto.
melchior71 Napisano 8 Luty 2016 Napisano 8 Luty 2016 Wystarczy owinąć złączki taśmą samo-wulkanizującą i po sprawie ;)
Juliano84 Napisano 10 Luty 2016 Napisano 10 Luty 2016 Tylko że kosztują u nas 180 zł ,a to już nie mało
melchior71 Napisano 10 Luty 2016 Napisano 10 Luty 2016 za cenę przejściówki masz dodatkowe słuchawki Master Sound Garrett z jackiem -nowe a gniazdo i wtyczka kosztują ok. 15 zł
Kokutenko Napisano 10 Luty 2016 Napisano 10 Luty 2016 ale trzeba wziac tez pod uwage ze samemu robiąc przejsciowke niszczy sie słuchawki oryginalne od wykrywacza z niestandardową wtyczką.A gdzie widzieliscie te przejsciowki po 180 zł gotowe bo ja nigdy w sklepach z wykrywaczami garreta nigdzie w akcesoriach nie widziałem niczego takiego. to ma jakas nazwe po angielsku czy jak to szukac i gdzie w internecie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.