mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 Wykopane na Podlasiu, ze szuflady przeniosłem na ścianę.Lewa strona carska rosja, środek, prawa strona i dół Prusy.Zegarki - lewy z okopu rosyjskiego (na dewizce jako ozdoba pocisk mosina), prawy z ziemianki pruskiej. Orzeł i pasek od jednej piki. Tasiemka żelaznego z I wojny oczywiście nieoryginalna.Jak Wam się podoba??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 małe zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Bardzo!Piękny orzeł.Gratuluje znalezisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Ja też zrobiłem gablotkę, ale tylko na nieśmietelniki, wykopki. Oraz na medalik 1941/42. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polan77 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Śliczna ,że hoho...Super fanciki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikomak Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Witam mam pytanie ..Od czego ten orzel jest bo wlasnie sie okazalo ze mam skrzydlo do takiego wlasnie orla Pozdrawiam miko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gutek Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 ten orzełek na środku gabloty jest z pruskiego skórzanego hełmu takiego ze szpicem (pickelbaube) inne landy miały inne emblematy na hełmach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emes Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 No piękne...a gablotka własnej roboty?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 Gablotka własnej roboty - zakupiona na bazarku stara rama zmatowana stalową wata, środek zielone sukno rozpięte na kilku warstwach grubej tkaniny i tekturze.Dorzucę kilka zbliżeń: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 fragment pagonu i rangowy, klamra z leśnego piachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 nakładka klamry na czterech lutach, więc to chyba pierwsza wersja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 8 Styczeń 2011 środkowy guzik złocony (pierwyj sort), na dewizce wisi mosinowy pocisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 8 Styczeń 2011 Share Napisano 8 Styczeń 2011 Pocisk nie jest z mosina, raczej jakis mauserek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.