mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 Wykopane na Podlasiu, ze szuflady przeniosłem na ścianę.Lewa strona carska rosja, środek, prawa strona i dół Prusy.Zegarki - lewy z okopu rosyjskiego (na dewizce jako ozdoba pocisk mosina), prawy z ziemianki pruskiej. Orzeł i pasek od jednej piki. Tasiemka żelaznego z I wojny oczywiście nieoryginalna.Jak Wam się podoba???
WST 1939 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Ja też zrobiłem gablotkę, ale tylko na nieśmietelniki, wykopki. Oraz na medalik 1941/42.
mikomak Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Witam mam pytanie ..Od czego ten orzel jest bo wlasnie sie okazalo ze mam skrzydlo do takiego wlasnie orla Pozdrawiam miko
Gutek Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 ten orzełek na środku gabloty jest z pruskiego skórzanego hełmu takiego ze szpicem (pickelbaube) inne landy miały inne emblematy na hełmach
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 Gablotka własnej roboty - zakupiona na bazarku stara rama zmatowana stalową wata, środek zielone sukno rozpięte na kilku warstwach grubej tkaniny i tekturze.Dorzucę kilka zbliżeń:
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 fragment pagonu i rangowy, klamra z leśnego piachu
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 nakładka klamry na czterech lutach, więc to chyba pierwsza wersja
mikipad Napisano 8 Styczeń 2011 Autor Napisano 8 Styczeń 2011 środkowy guzik złocony (pierwyj sort), na dewizce wisi mosinowy pocisk
snajper-s1 Napisano 8 Styczeń 2011 Napisano 8 Styczeń 2011 Pocisk nie jest z mosina, raczej jakis mauserek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.