R51 Napisano 11 Luty 2013 Autor Share Napisano 11 Luty 2013 Niestety 84/98 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Zbliżają się upały i w modzie stają sie hełmy ażurowe.jakby napisał pewien forumowicz stan niemal idealny";) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 S 84/98 Alter Art znaleziony niemal 80 l at za późno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 samotny 84/98 po przejściach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Po poszukiwaniach warto przysiąść do picia i solidnie przyprawionego jedzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 moja pamiątka z Wielkiej wojny"- jak widać delikwent walczył na froncie zachodnim i włoskim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Ciekawe co to za typ latał z bagnetem od Lebela? ( obstawiam , że trafione w miejscu gdzie wychodzą fanty z 2 wojny ) :).Swoją drogą fajne znalezisko ;).Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 28 Maj 2013 Autor Share Napisano 28 Maj 2013 Czytajcie kochani podpisy pod zdjęciami...pamiątka z Wielkiej Wojny" napisałem nieprzypadkowo. Bagnet do Lebela jest niezbyt dziwnym zjawiskiem na naszych Ziemiach, za to bagnet do włoskiego Mannlichera 1891 już nieco daje do myslenia...Wytłumaczenie jest banalne. Gość służył podczas I Wojny w pruskiej armii i zdarzło mu się walczyc przeciwko Włochom i Francuzom. z każdej z przygód przywióżł po bagnecie wroga. Kiedy szedł front w 1945 niemieaszek się zestrachał i pamiatki militarne wyniósł do lasu. Alternatywne wytłumaczenie jest takie że pamiątki ukryte były nie ze strachu przed Iwanem, tylko w czasie abolicji z 1949 roku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 28 Maj 2013 Share Napisano 28 Maj 2013 Faktycznie mój błąd :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 29 Maj 2013 Share Napisano 29 Maj 2013 R51 pokaż go po wyjęciu jak wygląda:-)ja trafiłem ostatnio samą pochewkę od lebela, niesty nie nie miałem szczęścia na zestawik:-(za to kilka sztuk niemieckich bagnetów wyszło na naszej kochanej mierzeji:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 29 Maj 2013 Autor Share Napisano 29 Maj 2013 lebelik w konserwacji. jak go wyjąłem z pochwy śmierdział jeszcze towtem;). w przyszłym tygodniu pokażę wynik zabiegów pucu-pucu.Tak wogóle te pochwy od lebeli są wyjątkowo wytrzymałe i głownie bagnetów zachowują się nad wyraz ładnie.Polecam szukanie na francuzach", tam występują dosyć często. Dwa lata temu trafiłem miejsce gdzie przetrzymywani byli jeńcy (w ziemiankach na konie) tam tez były bagnety do lebeli po konwojentach, tyle że już regulaminowo skracane. ten fajny bo w pełnej długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech115 Napisano 30 Maj 2013 Share Napisano 30 Maj 2013 W takim razie trzeba czekać na zdjęcia :) . R51 masz wiadomość na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Zaległe zdjęcie bagnetu dostarczę w innym terminie. Tutaj efekt spotkania z przemiłym gospodarzem gdzieś w Borach Tucholskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Kolejny abażur do instalacji przestrzennej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Abażury w dalszym ciągu dopisują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Echa wojny wciąż przebrzmiewają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Hern myśliwy czasem na pocieszenie wyasygnuje bonus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Są takie miejsca w Polsce gdzie brzmią głośniej niż gdzie indziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 26 Lipiec 2014 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2014 Pewien opuszczony przez Boga i ludzi pałac na śląsku kryje naprawdę wartosciowe zabytki, które byc może jeszcze długo nie ujrzą światła dziennego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.