Skocz do zawartości
  • 0

Symbole na drewnianej popielniczce...

snake170381

Pytanie

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mnie się to kojarzy z generalną klapą :) przyznam się że na tym się nie znam ale wydaje mi się że lat wojny to ona nie pamięta - ale niech się inni wypowiedzą spece od drewnianych popielniczek -pozdro
Napisano
Dzieki, co do autentycznosci to chyba zostanie tajemnica, widac ze reczna robota,dobry fachowiec, drewno suche i twarde jak kamien, mogla byc wykonan przez kombatantow po wojnie?? w kazdym razie unikat ;P
Czy spotkal sie ktos z gratami wykonanymi z drewna w stylu sztuki okopowej??
Napisano
Genesenden-Kompanie czyli kompania ozdrowienców,kiedyś widziałem bardzo estetycznie wyrzeźbioną laskę,która wg.napisów na niej była pamiątką z pobytu w lazarecie w 1943 r..Widocznie rekonwalescenci z nudy produkowali takie gadżety,na froncie nie mieliby raczej na to czasu.
Napisano
snake170381 chciałbym się mylić :) jak patrzę na te żłobienia w drewnie po tylu latach - dla mnie wyglądają na świeże - nawet w niektórych miejscach prześwituje jaśniejszy kolor drewna - zresztą po tylu latach powinno to być ciemne i podniszczone - a od wewnętrznej strony ktoś zapetował raz dobrze papierosa - że niby ktoś tam jednak gasił :) ale to tylko moje spostrzeżenia powtarzam - mam nadzieje że się mylę :) -pozdro
Napisano
Ja tez sie nie upieram ze to oryginal, ale mozna tez wziac pod uwage ze nie wszystko lezalo w zasyfionej szufladzie i musi wygladac na 70 lat ;) jak wstawialem ladnie utrzymane medale to tez gwizdali ze lipa nie znajac pochodzenia, nie wszystko co stare musi staro wygladac...nic mnie to nie kosztowalo wiec nic nie stracilem...
Pozdrowienia do Zakopanego ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie