Skocz do zawartości

Nasi w Afganistanie znowu na cenzurowanym

dargen

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie dzisiaj naszła myśl znienacka może pomyśleć o systemie niemieckim? już tłumaczę moją myśl.
Przykładowa niemiecka armia z II wś np 6 armia feldmarszałka von Paulusa z przyległościami liczyła ok 400000 ludzi ciekaw jestem ilu tam było generałów?
Wziętość tę liczbę /nie znam jej/ podzielić przez 4 /wielkość naszej armii/ pomnożyć przez 2 /nasza biurokracja/ i wyjdzie nam ilu powinniśmy mieć generałów.
Zrobić listę według wieku obecnie posiadanej kadry generalskiej, odliczyć od dołu /najmłodszych/ i zostawić a resztę na emeryturę i do NSR będzie na wojnę jak znalazł kompania szturmowo-kadrowa, strzelać i tak już w większości nie potrafią więc można ich wyposażyć w kosy osadzone na sztorc.
Moze w Afganistanie by się sprawdzili? talibowie z rozpaczy poddali by się chyba bez walki.

zostańmy przy głowie bo obecnie nie wiadomo i tak kto za co odpowiada, poczynię pewne założenia
6 armia 400000 żołnierzy 40 generałów /proszę poprawić moje szacunki/

nasza armia 100000 żołnierzy 10 razy 2 = 20 generałów

140-20= 120 generałów, czyli coś ala kompania no jak narazie się zgadza

co do oficerów 20000 to trochę za dużo, ciekawe byłyby statystyki wg. stopni ale tych mon nie podaje.

No i jeszcze jakość wyszkolenia tych oficerów, pamiętam z czasów mojej młodości porucznika po WAT-cie gość miał łeb i umiał go używać, a dzisiejsi młodzi oficerowie i panie oficer no cóż pominę milczeniem.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie