steell Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Tak mnie dzisiaj naszła myśl znienacka może pomyśleć o systemie niemieckim? już tłumaczę moją myśl.Przykładowa niemiecka armia z II wś np 6 armia feldmarszałka von Paulusa z przyległościami liczyła ok 400000 ludzi ciekaw jestem ilu tam było generałów? Wziętość tę liczbę /nie znam jej/ podzielić przez 4 /wielkość naszej armii/ pomnożyć przez 2 /nasza biurokracja/ i wyjdzie nam ilu powinniśmy mieć generałów.Zrobić listę według wieku obecnie posiadanej kadry generalskiej, odliczyć od dołu /najmłodszych/ i zostawić a resztę na emeryturę i do NSR będzie na wojnę jak znalazł kompania szturmowo-kadrowa, strzelać i tak już w większości nie potrafią więc można ich wyposażyć w kosy osadzone na sztorc.Moze w Afganistanie by się sprawdzili? talibowie z rozpaczy poddali by się chyba bez walki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 mam pierwsze dane za strona oficjalną http://www.wp.mil.pl/pl/strona/47/LG_54_55Generałowie - 140 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Stell...Generałowie - 140aleOficerowie (w tym generałowie) - 22 705:]]]]]]]]]]]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draco Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Steell (czemu nie ma edycji postów?!), tak więc z tymi generałami to nie tak prosto. :)Chyba jakaś tajemnica wojskowa? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 zostańmy przy głowie bo obecnie nie wiadomo i tak kto za co odpowiada, poczynię pewne założenia6 armia 400000 żołnierzy 40 generałów /proszę poprawić moje szacunki/nasza armia 100000 żołnierzy 10 razy 2 = 20 generałów140-20= 120 generałów, czyli coś ala kompania no jak narazie się zgadzaco do oficerów 20000 to trochę za dużo, ciekawe byłyby statystyki wg. stopni ale tych mon nie podaje.No i jeszcze jakość wyszkolenia tych oficerów, pamiętam z czasów mojej młodości porucznika po WAT-cie gość miał łeb i umiał go używać, a dzisiejsi młodzi oficerowie i panie oficer no cóż pominę milczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 stara przypadłość nas dotyka nadmiar wodzów brak indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julianni Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 moge piwiedziec ze ze awojego doswiadczenia wiem (zaw. Sluzba w 25BKPow) ze wszyscy jada dla kasy. Gdzie mlody czlowiek zarobi tyle gotowki legalnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 ale czy to sie tak naprawdę opłaca? jadąc np. powtórnie ryzyko zwiększa się znacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.