karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Witam.Proszę kolegów o id. odłamów pocisku.Konkretnie jakiego przeznaczenia i co go miotało.Prawdopodobnie niemiec,na resztkach ebonitu jest nr.ZT40452e.Jednocześnie informuję że ww.nie łamie regulaminu forum oraz prawa.Pozdrawiam.
karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Rzeczywiście może to być bombka,wszak przerabiali z pocisków 88 mm. na bomby lotnicze. Może Sd-4HL jak zapalnik denny?
karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 To wykręciłem z czubka pocisku,zewnętrzna strona.
karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 To druga część ,gwint wewnątrz jakby pod smugacz i z drugiej też gwint do skręcania.
karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Jak wyżej+korek który wykręciłem z czubka.
karabin Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 Ave Danzig-jesteś wielki. Dzięki za pomoc i za fotke,nawet kolor się zgadza ,u mnie w niewíelkich fragmentach się zachował.Pozdrawiam.
Ave Danzig Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 To co wykręciłeś wygląda na zapalnik denny, nie ma pierscienia wiodącego dlatego obstawiałbym że to jakaś bombka
karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Witam.Proszę kolegów o id. odłamów pocisku.Konkretnie jakiego przeznaczenia i co go miotało.Prawdopodobnie niemiec,na resztkach ebonitu jest nr.ZT40452e.Jednocześnie informuję że ww.nie łamie regulaminu forum oraz prawa.Pozdrawiam.
karabin Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Jajowaty przekrój (rykoszet?)uniemożliwia określenie kalibru.
Question
karabin
Witam.
Proszę kolegów o id. odłamów pocisku.Konkretnie jakiego przeznaczenia i co go miotało.Prawdopodobnie niemiec,na resztkach ebonitu jest nr.ZT40452e.
Jednocześnie informuję że ww.nie łamie regulaminu forum oraz prawa.
Pozdrawiam.
18 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.