karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Witam.Proszę kolegów o id. odłamów pocisku.Konkretnie jakiego przeznaczenia i co go miotało.Prawdopodobnie niemiec,na resztkach ebonitu jest nr.ZT40452e.Jednocześnie informuję że ww.nie łamie regulaminu forum oraz prawa.Pozdrawiam.
karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Rzeczywiście może to być bombka,wszak przerabiali z pocisków 88 mm. na bomby lotnicze. Może Sd-4HL jak zapalnik denny?
karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 To wykręciłem z czubka pocisku,zewnętrzna strona.
karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 To druga część ,gwint wewnątrz jakby pod smugacz i z drugiej też gwint do skręcania.
karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Jak wyżej+korek który wykręciłem z czubka.
karabin Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Napisano 7 Styczeń 2011 Ave Danzig-jesteś wielki. Dzięki za pomoc i za fotke,nawet kolor się zgadza ,u mnie w niewíelkich fragmentach się zachował.Pozdrawiam.
Ave Danzig Napisano 6 Styczeń 2011 Napisano 6 Styczeń 2011 To co wykręciłeś wygląda na zapalnik denny, nie ma pierscienia wiodącego dlatego obstawiałbym że to jakaś bombka
karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Witam.Proszę kolegów o id. odłamów pocisku.Konkretnie jakiego przeznaczenia i co go miotało.Prawdopodobnie niemiec,na resztkach ebonitu jest nr.ZT40452e.Jednocześnie informuję że ww.nie łamie regulaminu forum oraz prawa.Pozdrawiam.
karabin Napisano 6 Styczeń 2011 Autor Napisano 6 Styczeń 2011 Jajowaty przekrój (rykoszet?)uniemożliwia określenie kalibru.
Pytanie
karabin
Witam.
Proszę kolegów o id. odłamów pocisku.Konkretnie jakiego przeznaczenia i co go miotało.Prawdopodobnie niemiec,na resztkach ebonitu jest nr.ZT40452e.
Jednocześnie informuję że ww.nie łamie regulaminu forum oraz prawa.
Pozdrawiam.
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.