Skocz do zawartości

Black Ada

gronowianin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Używałem i używam. Mogę śmiało polecić z małym zastrzeżeniem, że seria czarna" nie nadaje się do zbyt intensywnego kopania wśród kamieni. Za to nierdzewki pierwsza klasa i nie do za...ania;-) Tu masz pełny asortyment: http://www.blackada.com/shop.php?sec=cat&cat=1
Polecam też ich dagger".

Pozdrawiam

VW
Napisano
Dzięki. Diggera udało mi się zdobyć z Lesche. Niestety łopatka tej firmy była za duża na bagaż. Ostatnio znalazłem tańsze Black Ada, ale właśnie nabyłem czarnego Invader. Prawdę mówiąc sądziłem, że stainless różnią się tylko końcową obróbką a nie jakością materiału.
Napisano
Nie wiem dokładnie jak jest z ich obróbką, ale jak potraktujesz czarnego Invadera z szacunkiem to odpłaci Ci kilkuletnią, wierną służbą ;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
Witam , również mam łopatke typu invader , po wizytach w sklepach ogrodniczych i kolejnych rozczarowaniach w terenie ogarnołem wspomnianą wyżej łopatke i jak na razie jest nie do zajechania porządne spawy itp , pozdro
Napisano
tak oglądałem te łopatki z black ada i zamiast nich poleciłbym sprawdzone fiskarsy solidne i niezawodne ale to tylko moje zdanie pozdro:)
Napisano
napisałem wyraznie to tylko moje zdanie czepiasz się wszystkiego VanWorden nie tylko w tym dziale proszę powtarzam proszę czytaj dokładnie i pmyśl zanim napiszesz pozdro
Napisano
Czy Ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem? Napisałeś, że je oglądałeś a ja zapytałem gdzie. Swoje zdanie zawsze można mieć, ale fajnie jest jeśli jest to podparte jakimkolwiek doświadczeniem a nie tylko oglądaniem stronki w necie czy przejrzeniem katalogu. Z Twojej nerwowej odpowiedzi wnoszę, że swoje zdanie oparłeś właśnie na zapoznaniu się z umieszczonym przeze mnie linkiem. Wydaje mi się, że to troszkę mało żeby móc udzielać rad w tym wątku, ale to tylko moje zdanie pozdro:)

VW
P.S. Gdyby zadawanie pytań traktować jako czepianie się, to ten dział w ogóle nie miałby sensu;-)
Napisano
gdzie ty pracujesz w wywiadzie
VanWorden napisałem że oglądałem a tak między nami jeśli cię tak to interesuje miałem w łapkach jednemu się podoba jest funkcjonalne 2 nie ja jestem tym 2-im i napisałem o mojej propozycji myślę że forum jest do rozmawiania o wszystkim i moja propozycja terz jest ok dla tejosoby trzeciej zgodzisz się jeśli nie twoja sprawa chciałem byc ferr pozdrawiam:)
Napisano
to nie reklama tu http://cgi.ebay.co.uk/Black-Ada-Invader-II-Stainless-Steel-Trowel-/330513322492?pt=UK_Gadgets&hash=item4cf42111fc są i tańsze tylko poszukaj nawet za 16 funciaków pozdrawiam
Napisano
Bezpośrednie doświadczenie ,czyli trzymanie obu marek łopatek w ręce, jest lepsze od oglądania ich na stronach netowych, ale to też tylko moje zdanie. Co do fiskarsa to bawiłem się trochę i jak dla mnie, mimo że lepszy niż większość sprzedawanych w Polsce, zbyt miękki/elastyczny na poszukiwanie. I nie ma co się dziwić, bo z tego co wiem (mogę się mylić) nie jest przeznaczony typowo do poszukiwań, w przeciwieństwie do Black Ada. Pozdrawiam
Napisano
A propos. Próbowałem dociec czy ta obróbka stal nierdzewna" różni się czymś od czarnej, ale z opisu to nie wynika, gdyż obie to Mild Steel. Znalazł ktoś coś innego może??? Pozdrawiam
Napisano
ja swojego fiskarsa kupiłem wersję ala szpadel sam go zkracałem do swojej potrzeby i wzrostu i powiem jest wysokości 92 cm czyli więgszy od saperki(80cm)jest ok i sztywny na korzeniach małych się spisuje pozdrawiam;))
Napisano
No właśnie, problem jest taki, że ja mam dwie lewe ręce i potrzebuję sprzętu skróconego" fabrycznie, bo sam przeróbki innego nie dokonam;) W każdym razie, dam znać jak już zacznę Black Ada używać. Pozdrawiam
Napisano
Ja najczęściej używam Fiskarsa w pełnej wersji. Nic solidniejszego od tego chyba nie ma.. W zapasie mam Sodbustera i jakąś sprytną niemiecką akcję. Kiedyś miałem przedłużanego Bigfoota i był cholernie wygodny i skuteczny w użyciu.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Leśne ludzie mówią na to http://forester.pl/go/_info/?id=350 - SAPA" (kolorem się nie przejmuj bo przysyłają srebrne).
Na arcy ciężki teren chyba ni ma lepszego sprzętu tylko trzeba sobie sprawić konkretne stylisko :)
Napisano
Używałem kiedyś czekanu. Chyba lepsze rozwiązanie bo czekan można kupić z jednego kawałka stali i będzie przez to mocniejszy. Na płytką drobnicę OK ale saperki nie zastąpi.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Przez kilka lat nie zdarzyło się by wymiękła. To naprawdę sooolidny sprzęt :)Na plus przy czekanach jest; dużo lepsza (większa) kopaczka-jak saperka, ninus; waga ok 1,5kg
Napisano
Czekan na militarkę? Czy ja wiem?... Trochę bym się bał. :)
Rozumiem, że Black Ada w Polsce jest nieosiągalne?(Fizycznie a nie przez sieć.)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie