butchcassiddy Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 Serwus. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w następującej kwesti: jaką praktyczną funkcję miał pełnić druciany hak mundurowy wszyty u dołu nogawki wojskowych spodni. W każdą są wszyte dwa, jeden wiekszy, drugi mniejszy, obydwa wszyte wewnątrz. Ponieważ spodnie są wyposażone w sciągacze to te haki okrutnie wpijają sie w nogę. Chciałbym je usunąć ale czy nie będzie to wylewanie dziecka z kąpielą? Pozdrawiam. Butch.
Slajmi130 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Ale o które spodnie ci chodzi ? Bo ja z hakami spotkałem sie tylko w szwedach?
butchcassiddy Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 To własnie szwedy. Nie bawię się w rekonstrukcje i nie zależy mi na 100% zgodności z oryginałem. Używam ich (wiadomo do czego) bo są trwałe, wygodne i ciepłe. Więc jeżeli po wypruciu tych haków moje pantalony straca jedynie oryginalnośc a nie zalety uzytkowe to nie będe biadolił.
Slajmi130 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Wierzę też ich używam bo są świetne. Zapewne haki służą do zaczepiania do butów, trzewików, albo do gumiaków do zakładania na te trzewiki. W każdym razie wywal te haki bo nie da się chodzić z nimi, szczególnie w wysokich butach ze spodniami wciśnietymi w cholewki.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.