butchcassiddy Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Napisano 2 Styczeń 2011 Serwus. Czy ktoś mógłby mnie oświecić w następującej kwesti: jaką praktyczną funkcję miał pełnić druciany hak mundurowy wszyty u dołu nogawki wojskowych spodni. W każdą są wszyte dwa, jeden wiekszy, drugi mniejszy, obydwa wszyte wewnątrz. Ponieważ spodnie są wyposażone w sciągacze to te haki okrutnie wpijają sie w nogę. Chciałbym je usunąć ale czy nie będzie to wylewanie dziecka z kąpielą? Pozdrawiam. Butch.
Slajmi130 Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Ale o które spodnie ci chodzi ? Bo ja z hakami spotkałem sie tylko w szwedach?
butchcassiddy Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Napisano 2 Styczeń 2011 To własnie szwedy. Nie bawię się w rekonstrukcje i nie zależy mi na 100% zgodności z oryginałem. Używam ich (wiadomo do czego) bo są trwałe, wygodne i ciepłe. Więc jeżeli po wypruciu tych haków moje pantalony straca jedynie oryginalnośc a nie zalety uzytkowe to nie będe biadolił.
Slajmi130 Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Wierzę też ich używam bo są świetne. Zapewne haki służą do zaczepiania do butów, trzewików, albo do gumiaków do zakładania na te trzewiki. W każdym razie wywal te haki bo nie da się chodzić z nimi, szczególnie w wysokich butach ze spodniami wciśnietymi w cholewki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.