Skocz do zawartości
  • 0

Widelec Christofle

czanna

Pytanie

Napisano

Mam 2 szt widelca Christofle z numerem 88 i jeszcze jakimś znaczkiem z tyłu - trudnym do rozszyfrowania (jakby korona). Bardzo proszę o jakieś informacje dotyczące daty produkcji tych sztućców.Widziałam na forum podobne sztuki jednak moje nie mają żadnego monogramu na uchwycie.

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam 2 szt widelca Christofle z numerem 88 i jeszcze jakimś znaczkiem z tyłu - trudnym do rozszyfrowania (jakby korona). Bardzo proszę o jakieś informacje dotyczące daty produkcji tych sztućców.Widziałam na forum podobne sztuki jednak moje nie mają żadnego monogramu na uchwycie.

Napisano
Bardzo prestiżowa marka, sztućce platerowane, poczytaj troche o historii - warto!!!

http://www.artinfo.pl/?pid=events&sp=list&id=9075&lng=1

Daj zbliżenie punc. 88 to próba plateru o ile sie nie myle. Jak coś - poprawcie... z wyglądu początek XX wieku
Napisano
Do historii warto dodac iz Christofle wyprodukowal tez krotka serie bagnetow do Chassepota wz 1866 - okres wojny francusko-pruskiej 1870
Napisano
Co może oznaczać 88 ? Trudno znaleźć informacje na temat takiej próby. Chyba niezbyt często stosowana? Proszę o informacje jeśli ktoś się zna. Z góry dziękuję za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie