WST 1939 Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2010 Witam serdecznie panie/panowie, wiem że nie brakuje wykopkowiczów w naszej okolicy, może jakaś wspólna dyskusja ?, sezon ogórkowy więc można się przygotować do odkrywania tajemnicy Prus Wschodnich oraz pogranicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 28 Grudzień 2010 Share Napisano 28 Grudzień 2010 Skąd Waść jest????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 28 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2010 A jest z pierwszego miasta na tej ''liście'' kolego, Kwidzyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boxi0 Napisano 1 Styczeń 2011 Share Napisano 1 Styczeń 2011 Witaj Kolego WST 1939 pomysł jest dobry,teraz trzeba poczekać aż się więcej ludzi odezwie i wypowie w temacie.Moje śmieci" to Grudziądz więc mamy niedaleko do siebie.Poczekamy,zobaczymy co się dalej będzie działo.Mam nadzieję że znajdzię się więcej chętnych.POzdrawiam boxi0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 1 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2011 Faktycznie jest tu sporo osób z Grudziądza, ja w sezonie 2010 byłem w okolicy Twojego miasta około 5-6 razy, w lesie. Oczywiście w samym Grudziądzu jestem kilkanaście razy w roku, ze względu na bliskość naszych miast.Nasune Ci inne pytanie, obok stadionu żużlowego GKM-u Grudziądz jest park, jak się jedzie na cmentarz gdzie niestety odwiedzam moją prababkę, i tam w owym parku są jakieś maszynki, takie jak T-(?).. no właśnie, napewno coś sowieckiego, czy jakaś maszyna latająca również jest ?, mam tu na uwadze Miga szesnastego. No i czołg oczywiście z numerkiem 102", będę miał okazje to zobacze.Ja natomiast mam coś konkretnego, co jest nie aż tak daleko nas, prawdopodobnie wrzucę fotografie i dokumenty, ale to jeszcze trochę, bo to coś konkretniejszego, zapomianego, lecz udokumentowanego. Wiem że trochę zawiłości wprowadziłem, ale warto czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan-nol Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 witam ja jestem z Grudziądza i z chęcią się dołączę do kolegów jeśli można, myślę ze wspólne wypady w naszym rejonie naprawdę by się przydały.Jestem za. w zeszłym sezonie wchodziłem z ACE 250 od nowego HS3 SMĘTEK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 Miło że jest coraz więcej osób, ale to i tak kropla w morzu. Jeżeli Szczepan masz jakieś pytania to zawsze jest e-mail. Ja mam u siebie 3-4 osoby kopiące regularnie, nie posiadają konta na Odkrywcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan-nol Napisano 2 Styczeń 2011 Share Napisano 2 Styczeń 2011 no ja mam jeszcze jednego znajomka on teraz dopiero kupił wykrywacz, ale tez z chęcią się pewnie przyłączy do grona ludzi, zawsze raźniej to. WST 1939 może pogadamy sobie na gg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 2 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2011 9701141, jeżeli jestem to na niewidocznym, nie spędzam życia przed laptopem hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 (...) Miło że jest coraz więcej osób, ale to i tak kropla w morzu.(...)" - to wy jakiś batalion zbieracie czy co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Kropla w morzu biorąc pod uwagę ile tu jest osób z naszej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan-nol Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 wiadomo ze im więcej tym lepiej zawsze mozna jakis wiekszy wypad zrobić lub jakiś zlot :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 3 Styczeń 2011 Share Napisano 3 Styczeń 2011 hahaha ;)pozdrawiam G 18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2011 Szczepan, bez przesady.Może do znawców tematu z Grudziądza, na początku września wiadomego roku, Polskie wojsko z Tczewa, w składzie składającej się w większości z OC przeszła z okolic mostów do Janowa w pasie Gniew (Polska) - Marienwerder (Kwidzyn- III Rzesza) po walkach w moim rejonie, przy wsparciu statku pływającego nad wisłą z zamontowanym sprzętem (jednostka straży granicznej). Polacy toczyli bitewkę z marienwerderczykami prawdopodobnie, czyli lokalnymi żołnierzami Wermachtu (tego dokładnie nie wiemy). Po walkach wycofują się w okolice stacjonowania grubszych formacji WP, i urywa się sprawa w okolicznej miejscowości Okrągła Łąka - Rusocin. Macie informacje czy przedostali się do Grudziądza ?, za Grudziądz ?. Jak kogoś zaciekawiło to przedstawie pełniejszą historię.No i proszę nie mylić z styczniem 1945. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neustadt Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Witam. Rownież jestem z Kwidzyna ( od 2 lat) ale mieszkam za granicą kraju. Jak jestem to zawsze znajdę czas na kilka wypadow. Teraz będe w Polsce w połowie lutego - jak co to chętnie sie przyłącze do jakiegoś wypadu za miasto".Pozdrawiam. Neustadt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Pozdrowienia z Malborka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipaneman Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Witam!!! Malbork się kłania...i jest chętny do współpracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 10 Luty 2011 Autor Share Napisano 10 Luty 2011 Witam Neustadt, kolego z mojego miasta, zawsze można, tylko podaj na e-maila kiedy wrócisz z wygnania.Witam kolegów z Malborka ! Pozdrowienia z Kwidzyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slupek76 Napisano 27 Marzec 2011 Share Napisano 27 Marzec 2011 MALBORK WITA !!! jest chętny POZDRO !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cbr123 Napisano 26 Maj 2011 Share Napisano 26 Maj 2011 Kwidzyn wita i pozdrawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 27 Maj 2011 Autor Share Napisano 27 Maj 2011 Widzę że coraz więcej osób na forum z naszej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
v Napisano 13 Czerwiec 2011 Share Napisano 13 Czerwiec 2011 No i kolejny się przywita.Już nie tak młody ale dalej kopiący z Marienwerder.Salut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WST 1939 Napisano 17 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Kwidzyniacy, kwidzyniacy ; )....... dobrą drużyne piłkarską byśmy zrobili razem hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor2 Napisano 1 Luty 2012 Share Napisano 1 Luty 2012 Witam iława wita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan-80 Napisano 2 Luty 2012 Share Napisano 2 Luty 2012 WITAM:_)IŁAWA :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.