cyzbycyz Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Napisano 18 Grudzień 2010 Witamw okolicach Czerwonego Boru na głębokości ok 60cm trafiło mi się takie o to koło zębate (waga 11kg) Nie mam pojęcia od czego może to być. Proszę o jakiekolwiek info. Pozdrawiam
pająk Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 Ślimacznica od przekładni ślimakowej. Trudno mi powiedzieć od jakiego urządzenia jest to konkretne koło, może od wyciągarki? Przekładnię ślimakową miał w tylnym moście np. Fiat 621, ale nie znam jej wymiarów. Jeśli to przekładnia z tylnego mostu, to musi być niesamohamowna, czyli umożliwiać napęd od strony kół, jak mi podasz kąt pochylenia linii zęba i liczbę zębów to może coś więcej się da ustalić.
kaz41 Napisano 18 Grudzień 2010 Napisano 18 Grudzień 2010 od przekładni kątowej. piaskarka,wciągarka budowlana w tym kierunku szukać..
cyzbycyz Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Napisano 19 Grudzień 2010 Witampoliczyłem zęby i jest ich 37 jeśli chodzi o kąt pochyleniawyszło mi coś około 65stopni
Pytanie
cyzbycyz
Witam
w okolicach Czerwonego Boru na głębokości ok 60cm trafiło mi się takie o to koło zębate (waga 11kg) Nie mam pojęcia od czego może to być. Proszę o jakiekolwiek info.
Pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.