ramboodkrywca Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 witam mam do identyfikacji elementy orła wykonany jest z cynku w środku częściowo pusty widoczny z każdej strony nie płaski może ktoś wie jak wyglądał kompletny pozdrawiam
ramboodkrywca Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 też może być może ktoś ma takiego w całości
damboo Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 witamtakie cynowe odlewane odśrodkowo a zatem puste w środku figurki były stosowane jako element ozdobny wielu bibelotów najczęściej ustawianych na biurkach,toaletkach.naprawiam takie rzeczy i spotkałem wiele -lampek,popielniczek ,wizytowników ,kałamarzy,zegarów gabinetowych,przycisków do papieru ...itp.jednym z najczęściej spotykanych jest motyw orła w różnych pozach i wymiarach .koniec XIX w.początek XX w.i okres międzywojenny
ramboodkrywca Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 witam mam do identyfikacji elementy orła wykonany jest z cynku w środku częściowo pusty widoczny z każdej strony nie płaski może ktoś wie jak wyglądał kompletny pozdrawiam
ramboodkrywca Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Napisano 18 Grudzień 2010 dziękuje o to mi chodziło pozdrawiam
ramboodkrywca Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 i tu porównanie wielkości przepraszam za słabą fotke
czarek100 Napisano 17 Grudzień 2010 Napisano 17 Grudzień 2010 na razie przypuszczam że to pruski orzeł.
ramboodkrywca Napisano 17 Grudzień 2010 Autor Napisano 17 Grudzień 2010 widziałem kiedyś podobny jako ozdoba lampki nocnej czy można iść w tym kierunku
Pytanie
ramboodkrywca
witam mam do identyfikacji elementy orła wykonany jest z cynku w środku częściowo pusty widoczny z każdej strony nie płaski może ktoś wie jak wyglądał kompletny pozdrawiam
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.