Skocz do zawartości

dwa aluminiowe guziki

szwejk4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wpadły mi w rączki dwa oto takie guziki groszki niemieckie ,jak widac są cale aluminiowe zero farby moje pytanie brzmi czy mogą byc to guziki od munduru galowego. Sygnatury jednego to(pierwszy z lewej)S.H.u.c.o.39 drugiego, TIETZ.U.GOSSMANN.G.M.B.H.NEUNOLLN dziękuję za info i pozdrawiam.

Napisano
jaki DDR !?

jeden z guzików ma sygnaturę : S.H.u.c.o.39

39 - to rok produkcji - 1939 rok. co prawda nie było mnie w tamtych czasach, ale DDR-u też nie :)

najzwyklejsze groszki" WH

szwejk, looknij :

http://myvimu.com/exhibit/19691-guzik-niemiecki-groszek-s-h-u-co

http://myvimu.com/collection/702

-pozdro-
Napisano
bo aluminiowe ... widocznie trafiły na sprzyjające warunki, że ich nie zżarło w glebie - jeżeli stamtąd pochodzą.

jak z szuflady - to jeszcze lepiej ....dla nich.
Napisano
zdaje sie ze bede mial swietna niespodzianke,mam dwa plaszcze szaro-popielate przywiezione z niemiec z takimi guzikami,nie sprawdzalem jeszcze bo mam lepsze fanty do sprawdzenia typu dzialko 20.2mm,musze wrzucic jutro foty,pozdrawiam
Napisano
lincoln..... pewnie że się różnią, nawet muszą.

szwejka jest aluminiowy, mój cynkowy - przecież wszystko jest opisane... identyfikowałem producenta jednego z tych guzików - co jeszcze ?
Napisano
chodzilo mi tylko ze rewersy sa wypukle z biciami,natomiast w linku nie ma wypuklosci,jakby byly zrobione z dwoch czesci te pokazane na forum,pozdrawiam
Napisano
witam,obiecalem ze dam zdjecia ale mam problem z programem,nie moge wgrac w kompa,otoz obejrzalem te plaszcze,guziki sa identyczne aluminiowe jasne.Plaszcz jest dwurzedowy ma po 6 guzikow na strone,z tylu dwa guziki,plaszcz jest dlugi w kolorze popielato-szarym ,mankiety z duzymi zakladkami,z tylu duzy rozporek z malymi guzikami czarnymi,na kolnierzu szare naszywki z metalowymi czerwonymi krzyzami,,emalia,,naszywka producenta,,UNIFORM-WERKSTATTEN C.LOUIS WEBER NANNOVER QUALITAT SEIT 1882,drugi jest taki sam lecz inny producent,,HAHNE DerUniformspezialist KLEIWENBREMEN-BUCKEBURG,WYGLADA NA TO ZE TO CHYBA NIE DDR,moze ktos sie orjetuje co to za plaszcze?????pozdrawiam
Napisano
groszki przy mundurach polowych były często malowane.
powojenne różnią się od wojennych radykalnie.

drk nie nosiło typowych groszków żołnierskich.
pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie