Skocz do zawartości

Upadek Rutusa Proximy

niechludow

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wykrywka spadła na podłogę z około 0,5 metra i od tej pory coś stuka w środku przy poruszaniu sprzętem a wydawane sygnały dźwiękowe są cichsze niż przed upadkiem. Co się mogło stać? Serwis?
Napisano
przypuszczam, że właśnie głośniczek się urwał i nie nadaje w otwór obudowy. Jak to rozkręcić? Chyba jakimś malutkim imbusem. Ktoś już przerabiał samodzielnie otwieranie" Proximy?
Napisano
Racja,
Zadzwoń sobie do producenta i zapytaj się, co będzie najlepszym rozwiązaniem. Jak będziesz w stanie ustalić uszkodzenie, to pewnie wystarczy jak zamówisz uszkodzoną część.
Pozdrawiam,
Napisano
Jak przeczytałem tytuł tego wątku, już szykowałem się na ciekawą dyskusję z zagorzałym przeciwnikiem Proximy, który właśnie dowiódł nędzy oraz beznadziei tego sprzętu, prowadzących bezsprzecznie do zaniknięcia marki Rutus na rynku wykrywaczy... A tu taka niespodzianka:)

Pierwsze co: kontakt z producentem. Jeżeli już po gwarancji to rozkręcić obudowę elektroniki i sprawdzić empirycznie i po temacie. Moja proxima lądował kilkakrotnie na twardym podłożu i to z większych wysokości i nic się nie stało. Pozdrawiam
Napisano
Przede wszystkim, jeśli po upadku coś wewnątrz grucha, to NIE WŁĄCZAĆ! Bo jeśli coś metalowego, to przy dużej dawce pecha może nastąpić jakieś zwarcie na płytce prowadzące do nieodwracalnego uszkodzenia.
Wyjąc baterie i rozkręcić. Tam w środku nic nie ma co by się mogło popsuć i czego rozkręcenie mogłoby budzić obawy - jedna malutka płytka z elektroniką i głośniczek. Jeśli coś lekko stuka to być może jakiś kabelek się wysunął z płytki i złączka stuka o pudełko od środka.
  • 1 month later...
Napisano
kolega mazow miał rację - urwał się głośniczek. Serwis prowadzony przez pana A. Rutynę to naprawdę wysokiej klasy usługi. Poza naprawą głośnika, z własnej inicjatywy, wymieniono sfatygowaną obudowę wtyczki, płytkę gniazda baterii i gąbkową osłonę rączki. Wszystko, razem z wysyłką, kosztowało 50 zł.
Napisano
Ps. Zadałem pytanie nie bez przyczyny.
Badam w swojej pracy zużycie i prace serwisowe w naszym kraju pod względem zgodności i awaryjności.
Mazow,
Napisano
Niechludow, nie podzielam Twojego optymizmu. Ja bym zadał raczej pytanie, jak to możliwe, żeby w wykrywaczu urwał się w środku głośnik przy upadku z wysokości pół metra??? I dlaczego musiałem zapłacić za usunięcie wady materiałowej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie