niechludow Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Wykrywka spadła na podłogę z około 0,5 metra i od tej pory coś stuka w środku przy poruszaniu sprzętem a wydawane sygnały dźwiękowe są cichsze niż przed upadkiem. Co się mogło stać? Serwis?
Mazow Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Uuuuuu. Pół metra dla takiego ciężaru to musiało boleć.A głośniczek się nie urwał?
adam793 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Poprostu jak nie jest na gwarancji to go rozkręć i zobaczysz co wypadnie z niego rozkręcając nic nieuszkodzisz napewno....pozdrawiam
niechludow Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 przypuszczam, że właśnie głośniczek się urwał i nie nadaje w otwór obudowy. Jak to rozkręcić? Chyba jakimś malutkim imbusem. Ktoś już przerabiał samodzielnie otwieranie" Proximy?
dzieci3 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Jest przerwa zimowa w terenie,spokojnie daj do serwisu,może jeszcze coś trzeba poprawić.Pzdr.
Mazow Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Racja,Zadzwoń sobie do producenta i zapytaj się, co będzie najlepszym rozwiązaniem. Jak będziesz w stanie ustalić uszkodzenie, to pewnie wystarczy jak zamówisz uszkodzoną część.Pozdrawiam,
Mazow Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Ps. A jak by to był jakiś zagraniczniak ? Wysokie koszty.Duży plus za serwis dla Rutusa.
motylanoga Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Jak przeczytałem tytuł tego wątku, już szykowałem się na ciekawą dyskusję z zagorzałym przeciwnikiem Proximy, który właśnie dowiódł nędzy oraz beznadziei tego sprzętu, prowadzących bezsprzecznie do zaniknięcia marki Rutus na rynku wykrywaczy... A tu taka niespodzianka:)Pierwsze co: kontakt z producentem. Jeżeli już po gwarancji to rozkręcić obudowę elektroniki i sprawdzić empirycznie i po temacie. Moja proxima lądował kilkakrotnie na twardym podłożu i to z większych wysokości i nic się nie stało. Pozdrawiam
irasiad Napisano 10 Grudzień 2010 Napisano 10 Grudzień 2010 Sprawdzałeś na słuchawkach? Jeśli to głośnik to w słuchawkach będzie ok. Mimo wszystko pokusiłbym się o kontakt z serwisem.
niechludow Napisano 10 Grudzień 2010 Autor Napisano 10 Grudzień 2010 zacząłem rozkręcać i teraz to już na pewno pójdzie do serwisu!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 12 Grudzień 2010 Napisano 12 Grudzień 2010 Przede wszystkim, jeśli po upadku coś wewnątrz grucha, to NIE WŁĄCZAĆ! Bo jeśli coś metalowego, to przy dużej dawce pecha może nastąpić jakieś zwarcie na płytce prowadzące do nieodwracalnego uszkodzenia.Wyjąc baterie i rozkręcić. Tam w środku nic nie ma co by się mogło popsuć i czego rozkręcenie mogłoby budzić obawy - jedna malutka płytka z elektroniką i głośniczek. Jeśli coś lekko stuka to być może jakiś kabelek się wysunął z płytki i złączka stuka o pudełko od środka.
kopacz33 Napisano 16 Grudzień 2010 Napisano 16 Grudzień 2010 ślij kolego do serwisu Pan Arek pomoże!!! Ja tak robię i jestem zadowolony
niechludow Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Napisano 16 Grudzień 2010 Właśnie niedawno z nim rozmawiałem. mam nadzieję że wystawia ceny przyjazne poszukiwaczom:)
niechludow Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Napisano 23 Styczeń 2011 kolega mazow miał rację - urwał się głośniczek. Serwis prowadzony przez pana A. Rutynę to naprawdę wysokiej klasy usługi. Poza naprawą głośnika, z własnej inicjatywy, wymieniono sfatygowaną obudowę wtyczki, płytkę gniazda baterii i gąbkową osłonę rączki. Wszystko, razem z wysyłką, kosztowało 50 zł.
Mazow Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 A po wymianie nie jest jakby cichszy głośnik?
Mazow Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Ps. Zadałem pytanie nie bez przyczyny.Badam w swojej pracy zużycie i prace serwisowe w naszym kraju pod względem zgodności i awaryjności.Mazow,
Brzęczyszczykiewicz Napisano 23 Styczeń 2011 Napisano 23 Styczeń 2011 Niechludow, nie podzielam Twojego optymizmu. Ja bym zadał raczej pytanie, jak to możliwe, żeby w wykrywaczu urwał się w środku głośnik przy upadku z wysokości pół metra??? I dlaczego musiałem zapłacić za usunięcie wady materiałowej.
niechludow Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Napisano 24 Styczeń 2011 for mazow: głośnik działa bez zarzutu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.