stock84 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Spotkaliście się już z takim orłem na strzeleckiej?
stock84 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 N moim egzemplarzu jak i na innych, które widziałem był zawsze taki jak na tym egzemplarzu(zdj. z forum).pzdr
eljot1974 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Witam ,brązowa odznaka strzelecka ,emaliowana -wzór zatwierdzony w czerwcu 1931r.
eljot1974 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 tak ,doskonale i ze zrozumieniem.Odpowiedz na twoje pytanie jest zawarta w poprzednim poście.
stock84 Napisano 9 Grudzień 2010 Autor Napisano 9 Grudzień 2010 Ależ przyjacielu mam wątpliwości co do twej umiejętności czytania.Ja wiem co to jest(powinna być) za odznaka i kiedy została zatwierdzona.Problem tkwi w rysunku orła z pierwszego zdjęcia.Nie jest to typowy orzeł na tarczy amazonek jaki powinien się znajdować na tej odznace.Dlatego zapytałem:Spotkaliście się już z takim orłem na strzeleckiej?"Może to powojenna produkcja?
eljot1974 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 próbujesz pomóc,a tu klops.Pytasz czy się spotkaliśmy z takim orłem.Więc przyjmij do wiadomości ,że się spotkaliśmy i nie rób z kogoś idioty.Wzór z 31r.miniatura emaliowana 2x2 ,ale skoro wiesz to po co pytasz.Półtora roku temu sprzedałem taką na serwisie aukcyjnym
8total4 Napisano 9 Grudzień 2010 Napisano 9 Grudzień 2010 Eljot1974, jak widzisz, to nie jest odznaka strzelecka wz. 31, tylko LOK, a nadanie za 1981r. To nie jest wzór orła z 1931r więc nie wiem kto tu z kogo obi idiotę".Orzeł wygląda na 1. rzut oka jak powojenne orzełki ormo na czapkę, i jak orzeł z POS-ki z odjętą koroną.Ze strzeleckim ma tyle wspólnego co wrona z bażantem.Co wnosi do tematu to, iż taką sprzedałeś na serwisie aukcyjnym?Widać nie wiesz co sprzedawałeś, skoro sugerujesz ze to wzór z 31r.ps. Kolega Czołg_7TP wyczerpał temat, za co serdeczne dzięki.pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.