Skocz do zawartości
  • 0

podstawa wz .?

zar05091939

Pytanie

Napisano

przywiozłem od gospodarza częsci jakiejś podstawy,twierdzi że to jego ojciec przyniósł z lasu.była w całości ale niektóre elementy poszły we wtórny użytek a drobnica pogineła.mam prozbe do znawców tematu o odszyfrowanie czy to nasze wz

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prawdopodobnie to podstawa wz 36.Zdobądź rysunki techniczne, zapoznaj się z budową i wróć do gospodarza - może gdzieś się jeszcze walają jakieś elementy, których ani Ty ani gospodarz nie kojarzyliście z tym.Naprawde warto podstawa wykonana w ok 1100 egzemplarzach.Pzdr
Napisano
Oj trochę mnie poniosło.Zajrzałem do literatury.To są na 100% elementy podstawy wz 30 albo wz 34.Nie wiele się różniły i bez dodatkowych elementów nie uda się ich dokładnie przypisać do wzoru.Tak czy owak fajna rzecz.
Liczba podstaw w dyspozycji MSWojsk.
Podstawa wz 30 - 3 222 sztuk
Podstawa wz 34 - 3 980 sztuk
Stan na 14 miesięcy przed wybuchem wojny.
Napisano
dziękuje za szybką odpowiedz.co do drobnicy to możliwe że gdzieś tam jeszcze leżą mniejsze elementy tej podstawy.to co widać na zdjęciu dłuższy czas przeleżało na przydomowym złomowisku ale stan jest naprawde dobry.gdzie można znalezc rysunki techniczne części podstawy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie