Nadwojciech Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 Pewnie do nabijania na drewnie?Znaleziona oczywiście w lesie,jaki to okres?Ja tam na tym widzę polskiego orzełka,niżej LLP i nr 284.
Nadwojciech Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 Pewnie tak ale nr jest stały,więc czy to numer leśnika czy leśnictwa?No i jaki to przedział czasowy?
dzieci3 Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Numer stały określał/a/ nadleśnictwo.Podczyść trochę zobaczymy czy jest korona.Pzdr.
pawelus123 Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Cechówka, numerator to inna bajka. W latach powojennych stosowano cechówki z toporkiem więc podejrzewam że może być wcześniejsza.
acer Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 To żaden numerator- tylko część cechówki odbiorczej leśniczego wz. 1958.Pod orłem to nie litera L", tylko pozostałość po cyfrze.Sam stempel nieoryginalnie dospawany do kawałka żelaza.Być może miał pozasłużbowe" życie, albo po prostu uległ uszkodzeniu w oryginale.Normalnie stempel z orłem, literami, cyframi był zakończeniem (obuchem) siekierki.
Pytanie
Nadwojciech
Pewnie do nabijania na drewnie?
Znaleziona oczywiście w lesie,jaki to okres?
Ja tam na tym widzę polskiego orzełka,niżej LLP i nr 284.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.