PawelFB Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 Witam, mam pytanie co do oryginalności tej szabli. Pzdr Paweł
PawelFB Napisano 28 Listopad 2010 Autor Napisano 28 Listopad 2010 Proszę o możliwie jak najszybszą odpowiedź sprawa jest bardzo pilna.
zukuri Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Napisy są trawione, lub wykonane na elektrodrążarce...Ciężko wytłumaczyć, jak poznać napis trawiony. Ważne, że nie są wybijane (a takie być powinny). W puncach wybijanych przy krawędzi znaczka często jest podniesiona płaszczyzna metalu, bo gdzieś musi się on usunąć spod ugniatającego go stempla. W przypadku trawienia i drążenia krawędź puncy dalej pozostaje płaska jak stół.Pozdrawiam, Piotr.
Blitzkrieg Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Kupa panie kolego. Nie oceniam oryginalności tej szabli, spojrzałem tylko na bicia - są trawione. Byle jak to wszystko, bez odbiorów...
fanatyk Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 ale trawione są chyba tylko na bokach głowni?
zukuri Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Zdobienia i różne jakieś napisy na głowniach są na ogół trawione.Pozdrawiam, Piotr.
kijow Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 kurcze trzeba by ślepym żeby nie rozpoznać że ta szabla nie ma nic wspólnego z oryginałem Chińska lipa na eBay już można taką kupić za 200 zł,powtarza się sytuacja z Szaszkami i Dragonkami frajerzy znajdą się zawsze.
kijow Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 a takie puncowanie to można stosował na narzędziach w warsztacie a nie na szabli:)
zukuri Napisano 30 Listopad 2010 Napisano 30 Listopad 2010 Już sama geometria głowni daje powody do puszczenia pawia...Pozdr, Piotr
zukuri Napisano 28 Listopad 2010 Napisano 28 Listopad 2010 Przez szybę monitora śmierdzi mi chińszczyzną i to w wydaniu prymitywnym ...Olej ten towar i jego sprzedawcę...Pozdrawiam, Piotr.
Pytanie
PawelFB
Witam, mam pytanie co do oryginalności tej szabli.
Pzdr
Paweł
43 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.