warcolpawel Napisano 23 Listopad 2010 Autor Share Napisano 23 Listopad 2010 witammam prośbe do Kolegów odnośnie rekonstrukcji napisu który znajduje się wewnątrz hełmów wz. 31. chodzi mi o wysokoś czcionki napisu :Ludwików: i systemu numeracji polskich hełmów (są dwa numer np. 29 i pod spodem 36)dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon125 Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 jeśli mogę wiedzieć,to w jaki sposób się te napisy rekonstruuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 moja propozycja - wyciąć szablon z kartonu, przykleić taśmą i pomalować czarnym sprayem.Jeśli dobrze pamiętam to numery oznaczały partię i rok produkcji. Ale tu nie mam pewności.makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warcolpawel Napisano 23 Listopad 2010 Autor Share Napisano 23 Listopad 2010 ja mam mozliwośc zrobienia pieczęci i odciskania jej na hełmie, tylko potrzebuje wysokości liter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 niestety na mnie nie licz - pięknie odciśniętą pieczęć tylko obfotografowałem...a następnie zrobiłem elektrolizę. Hełm był i tak w stanie do renowacji.Zdjęcia te które mam postaram się w piątek wsadzić do tego wątku.makul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Pieczęcie były pięknie odciśnięte a hełm był w stanie do renowacji? To mogłeś wrzucić do kwasu szczawiowego żeby nie niszczyć pieczęci i farby... Tak mi się zdaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 24 Listopad 2010 Share Napisano 24 Listopad 2010 Hoho widzę gumisiów na forumie coraz więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warcolpawel Napisano 24 Listopad 2010 Autor Share Napisano 24 Listopad 2010 Koledzy nikt nie poda wysokosci tych liter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian. Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Może się nikt nie przyczepi, w końcu to nie mój. (niestety) Nie można dawać linku, ale na alle (i tak dalej) jest w sprzedaży hełm z napisami i cyframi :). Napisz do sprzedającego, może z łaski swojej Ci odpisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian. Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 http://www.fotosik.pl/aukcje/aukcjaPro.php?aucId=499638&id=0c449ddbf0a9adaf.html#e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.