Skocz do zawartości

5 groszy 1993

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chodzi mi o monetę z tego zdjęcia: 2010-11-19 21:11:58, zwróć uwagę na uszkodzenie w samym centrum monety, wygląda na to, że ktoś wybił środek", a następnie obrócił.
Napisano
Jest możliwe, ale to psucie pieniądza. BTW. nigdy nie widziałem takiego destrukta, a trochę ten temat śledzę. Niech inni się wypowiedzą.
Napisano
moneta typu 2 czy 5 zł jest wybijana zdaje sie już po zmontowaniu tych dwóch krążków więc raczej nie jest możliwe powstanie takiego destruktu z odwróconym środkiem w mennicy
Napisano
Była duża seria monet 2-złotowych z wadliwie zamontowanym środkiem. Środkisię obracały ,czasem wypadały w trakcie zwykłego użytkowania. No może niezbyt zwykłego: upadek na podłogę, maszynowe liczenie itp.
Napisano
albo to podpucha, albo coś się komuś popieprzyło.
5gr z 93 roku niczym nie różni się od innych pięciogroszówek.Nakłady z netu nie pokrywają się z tymi przytoczonymi w katalogu fishera.
  • 7 months later...
Napisano
propo tej dwuzłotówki jest taki paten że można wybić 5 z pięciozłotówki i w jej miejsce wbić 10 groszy. Mina kasjerki w sklepie której dałem ową monetę - bezcenna ;]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie