Skocz do zawartości

Minelab Sovereign GT X-terra 505

tadeks6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam. W najbliższym czasie planuję zmianę sprzętu na któryś z powyższych. I tu moje pytanie, jak obie wykrywki mają się do siebie? Biorąc pod uwagę wagę, zasięg na drobnicę(monety) i dyskryminację oraz namierzanie(Pinpoit) a także długość chodzenia na jednych bateriach.Z góry dzięki.
Napisano
no do GT trzeba mieć łape ,jest cięzki pinpoint lepszy w 505 z cewką spider w dd wiadomo kicha zasilanie w GT akumulator wiec terra siada a zasięg no cóż każdy chwali swoje pozdro
Napisano
Czemu Terra siada" bo w Sovereignie jest akumulator? Koszt 4 ładowalnych paluszków" jest bardzo niski a można na nich przechodzić prawie 40 godzin..

Pozdrawiam

VW
Napisano
A z ciekawości spytam - jak długo można pracować na aku GT? Bo w czasach kiedy ja biegałem z Sovereignem (XS2) to naprawdę nie było się czym chwalić;-)

Pozdrawiam

VW
Napisano
16 godzin na głośniku , 18 godzin na słuchawkach albo i dłużej trochę , używam 3 sezon aku i trzyma jak nówka :).
pozdro.
Napisano
X705 i Headhunter PI, ale to się dość często zmienia;-) Myślę też nad powrotem (dokupieniem) Sovereigna, ale to z racji na dość specyficzne potrzeby bo jednak chodzenia z nim nie wspominam najlepiej..

Pozdrawiam

VW
Napisano
no jedyna wada to chyba ciężar bo jak na konstrukcje z przed 10ciu lat cieżko sie do czegoś doczepić bo przecież elite i gt to nic innego jak XS2 z paroma dodatkami w nowszym opakowaniu pozdro
Napisano
Masz rację, ale oprócz wagi denerwował mnie też wolny czas reakcji, kiepska czułość na drobne złoto i specyfika dźwięków, choć do tego ostatniego można się w sumie przyzwyczaić. Ciężar da się przenieść np. na pas, ale jak trzeba głębiej kopać (a tym sprzętem to się zdarza dość często;-)) to wpieniały mnie dyndające kabelki, które ponoć w GT wciąż są średniej jakości. Faktem jest jednak, że na plażę oprócz PI nadaje się wyśmienicie.. W sumie nie powinienem narzekać bo kiedyś po plażach biegałem (a właściwie się wlokłem) z ciężkim Goldscanem i to była niezła szarpanina, o czym wie każdy kto kopie z PI dziury do Chin:))

Pozdrawiam

VW

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie