tadeks6 Napisano 14 Listopad 2010 Autor Napisano 14 Listopad 2010 Witam. W najbliższym czasie planuję zmianę sprzętu na któryś z powyższych. I tu moje pytanie, jak obie wykrywki mają się do siebie? Biorąc pod uwagę wagę, zasięg na drobnicę(monety) i dyskryminację oraz namierzanie(Pinpoit) a także długość chodzenia na jednych bateriach.Z góry dzięki.
majos Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 no do GT trzeba mieć łape ,jest cięzki pinpoint lepszy w 505 z cewką spider w dd wiadomo kicha zasilanie w GT akumulator wiec terra siada a zasięg no cóż każdy chwali swoje pozdro
VanWorden Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 Czemu Terra siada" bo w Sovereignie jest akumulator? Koszt 4 ładowalnych paluszków" jest bardzo niski a można na nich przechodzić prawie 40 godzin..PozdrawiamVW
majos Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 no w zestawie niedają a z ładowarką dobrej firmy to już nie takie tanie pozdro
sza.man Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 4 paluchy energizery z ładowarką to około 100 zeta, te 40 godzin to powiedzmy szczerze ''w nader sprzyjających warunkach''.
sza.man Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 w mediaexpercie przy kasach wiszą za 100 z bateriami: gp i energizery.mam i działa skutecznie, lepiej niż sony bo też mam.
VanWorden Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 A z ciekawości spytam - jak długo można pracować na aku GT? Bo w czasach kiedy ja biegałem z Sovereignem (XS2) to naprawdę nie było się czym chwalić;-)PozdrawiamVW
Dani Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 16 godzin na głośniku , 18 godzin na słuchawkach albo i dłużej trochę , używam 3 sezon aku i trzyma jak nówka :).pozdro.
VanWorden Napisano 14 Listopad 2010 Napisano 14 Listopad 2010 To całkiem spoko. Dzięki Dani:)PozdrawiamVW
VanWorden Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 X705 i Headhunter PI, ale to się dość często zmienia;-) Myślę też nad powrotem (dokupieniem) Sovereigna, ale to z racji na dość specyficzne potrzeby bo jednak chodzenia z nim nie wspominam najlepiej..PozdrawiamVW
majos Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 no jedyna wada to chyba ciężar bo jak na konstrukcje z przed 10ciu lat cieżko sie do czegoś doczepić bo przecież elite i gt to nic innego jak XS2 z paroma dodatkami w nowszym opakowaniu pozdro
VanWorden Napisano 15 Listopad 2010 Napisano 15 Listopad 2010 Masz rację, ale oprócz wagi denerwował mnie też wolny czas reakcji, kiepska czułość na drobne złoto i specyfika dźwięków, choć do tego ostatniego można się w sumie przyzwyczaić. Ciężar da się przenieść np. na pas, ale jak trzeba głębiej kopać (a tym sprzętem to się zdarza dość często;-)) to wpieniały mnie dyndające kabelki, które ponoć w GT wciąż są średniej jakości. Faktem jest jednak, że na plażę oprócz PI nadaje się wyśmienicie.. W sumie nie powinienem narzekać bo kiedyś po plażach biegałem (a właściwie się wlokłem) z ciężkim Goldscanem i to była niezła szarpanina, o czym wie każdy kto kopie z PI dziury do Chin:)) PozdrawiamVW
tadeks6 Napisano 19 Listopad 2010 Autor Napisano 19 Listopad 2010 witam. Więc wychodzi na to,że x505 jest lepszy?
majos Napisano 19 Listopad 2010 Napisano 19 Listopad 2010 powiem tak gdybym miał do wyboru gt i x 505 biore gt bez zmrużenia oka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.