EMPAI Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Czytam ja sobie krótką notkę o wykopaniu kolejnego niewypału ( tym razem arcyniebezpieczny uzbrojony granat moździerzowy ) http://www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrArticle=187211&NrIssue=1562&NrSection=210a tu nagle pan redaktor zaskakuje rewolucyjnym pomysłem.....cyt '' W tej sytuacji warto się zastanowić, czy wykopanego z takim pietyzmem znaleziska, nie warto było wykorzystać jako dodatkowej atrakcji Góry Zamkowej. Odpowiednio oznakowany i zabezpieczony pocisk (po wcześniejszym demontażu zapalnika, rzecz jasna), mógł być nie lada gratką dla miłośników militariów i osób zainteresowanych dawnymi fortyfikacjami ''Proponuję panu redaktorowi aby sam w ramach pracy społecznej zajął się wykręcaniem zapalnika z zardzewiałego granatu....no ale cóż...pisanie do internetowej gazety napewno nie dostarcza takiej dawki adrenaliny i pan red.znudzony '' ciężką '' pracą ,szuka nowych wrażeń....byle tylko swoją kretyńską , nieprzemyślaną pisaniną nie zachęcił do tego innych domorosłych saperów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EMPAI Napisano 8 Listopad 2010 Autor Share Napisano 8 Listopad 2010 Kolejna notka http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101106/REGION/233165401 i kolejny '' kwiatek ''----tym razem w komentarzach internautów....cyt '' Przecież to kupa złomu ... tylko czubek" - a to ni wybucha. Takich niby pocisków pewnie jeszcze jest mnóstwo na naszej ziemi ''Sądząc po fotografii ten '' czubek '' to uzbrojony niewybuch...zresztą wyraźnie napisano to w artykule.No ale cóż--'' fachura '' z forum zapewnia , że to bezpieczny złom.....Właściciele złomowisk---zacznijcie się bać....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 Nie myślałem sobie że takie kretyny jeszcze są. Ten pierwszy mógł się brać za wykręcanie, jakby pierdykło to skarpetek by w Skierniewicach szukał. Jako ciekawostkę powiem że prowadzę skup złomu ,uważam na takich delikwentów. Swoją drogą ludzie ciekawe rzeczy wyrzucają na złom np. hełmy,puszki pgaz,kanistry,bagnety itp. Mnie nawet zimą się fanty trzymają.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 3 Grudzień 2010 Share Napisano 3 Grudzień 2010 co do pocisków karabinowych, to radził bym uważać na wszelkiego rodzaju badziew zapalający i smugowy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 4 Grudzień 2010 Share Napisano 4 Grudzień 2010 Zgadza się,różne pociski miały różne przeznaczenie,majstrowanie przy nich grozi poważnymi poparzeniami ciała z zejściem włącznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.