LIBERTY1212 Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 WitamGARRETT - słuchawki MasterSound co sądzicie o tych słuchawkach?A może KOSS qz99 ?Proszę o opinie
mauser90r Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 Witaj kolego chodziłem na tych słuchawkach i moim zdaniem są słabe, kierowałbym się w stronę słuchawek KOSS.
beaviso Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 Te Koss-y reklamowane są jako wyjątkowo dobrze wygłuszające wszelkie dźwięki zewnętrzne. A czy to najlepszy pomysł na pole i do lasu - zdecyduj sam.Na pewno słuchawki muszą być pro - przede wszystkim konstrukcyjnie heavy-duty" - bo zwykłe domowe" Koss-y (UR29) nie znoszą trudów poszukiwań. U mnie, w reżimie czysto weekendowym, po roku używania już 2x miałem wyrwany kabel z jacka, mimo że po pierwszym razie został solidnie osadzony.M.
armand Napisano 6 Listopad 2010 Napisano 6 Listopad 2010 Są zdecydowanie za ciepłe na lato. Wtyk w nich powinien być kątowy, bo się odgiętka szybko uszkadza. Reszta jest OK.
LIBERTY1212 Napisano 6 Listopad 2010 Autor Napisano 6 Listopad 2010 W takim razie może ktoś zaproponuje swój pomysł na słuchaweczki lub poleci sprzęt w którym dobrze się czuje i sprawuje:-)
talgo Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 jako że za mną chodzą ostatnio słuchawkii miałem trochę wolnego czasu to przejechałem się do media i Saturna i przetestowałem 27 różnych słuchawek nausznych od sony, panasonik kossy aż po Sennheiser za 550złi może nie jestem audiofilem i nie rozróżniam jakiś minimalnych szumów słabego basu czy przebić to jednak odróżniałem jakość dźwięku i mój numer 1 to właśnie wymienione przez ciebie kossy QZ99 tańsze koss 30 i 20 jakoś mi nie przypadły dzwięk był jakiś przytłumionywg mnie QZ99 miały najlepsze oddanie dźwięku mają przełącznik mono stereo ,spiralny kabel i głośność pokrętłem na muszliwięc ja osobiście na wiosnę skusze się na te słuchawkifakt faktem mają maksymalne wygłuszenie otoczeniaale nie gniotą głowy i mi uszy schowały się w całości w muszli więc w moim przypadku nie będą bolały uszy
LIBERTY1212 Napisano 7 Listopad 2010 Autor Napisano 7 Listopad 2010 Dzięki talgo. Wlaśnie o takie opinie mi chodziło. Proszę o następne
Cpt.Nemo Napisano 7 Listopad 2010 Napisano 7 Listopad 2010 A po co sie platac z drutami, jak za 25zl. mozna kupic doskonale sluchawki bezprzewodowe ?
beaviso Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 Żadnych doskonałych" słuchawek za 25 zł się nie kupi. To tak jakby kupić doskonały samochód za 10'000 zł.Poza tym jak dotąd słuchawki bezprzewodowe współpracujące z wykrywaczami to absolutna rzadkość, a doświadczenie pokazuje, że próby zestawienia przypadkowych słuchawek bezprzewodowych z wykrywaczem palą na panewce.Jeśli Cpt.Nemo ma konkretne doświadczenia i rekomendacje na bazie własnych obserwacji, to proszę o podzielenie się nimi. Sam chętnie skorzystałbym - i setki innych kolegów. Z góry dzięki.M.
kopijnik2 Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 no ciekawy jestem...sam znalazłem 2 rozwiązania w tej cenie...jeszcze nie sprawdzałema pojęcie doskonałe - jest względne
Cpt.Nemo Napisano 8 Listopad 2010 Napisano 8 Listopad 2010 http://detektorysci.pl/sprzet-do-prowadzenia-poszukiwan/sluchawki-bezprzewodowe/Hmm, nie wiem, ja mam i czasem uzywam i nie widze roznicy z przewodowymi ktore tez mam poza tym ze wygodniejsze bez kabelka.
LIBERTY1212 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Napisano 8 Listopad 2010 Ciekawy patent. Może trzeba spróbować kto wie może wystarczą.
LIBERTY1212 Napisano 12 Listopad 2010 Autor Napisano 12 Listopad 2010 Cpt. Nemo zakupiłem polecane przez ciebie słuchaweczkiCiekawe i nieźle wykonane Tylko ten system połączeń wymaga przeróbki to sporo zakłóceńJak przerobię to dam znać na forum. Pozdrawiam
Cpt.Nemo Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Zakup sobie duzy Jack tak zwany gitarowy, jest caly metalowy z plaskim talezykiem na wylocie, ja czegos takiego uzylem do zrobienia przewodu laczacego nadajnik z wykrywka i dziala znakomicie, przewod nie moze byc za krotki bo podobno robi za antene, ale za dlugi tez nie, zeby sie nie paletal :) ja mam jakies 30 cm. tam niej wiecej.Tez bylem zaskoczony jakoscia wykonania tych sluchawek.
LIBERTY1212 Napisano 12 Listopad 2010 Autor Napisano 12 Listopad 2010 Cpt. Nemo jeśli możesz daj fotosika swojego przewodzika
talgo Napisano 13 Listopad 2010 Napisano 13 Listopad 2010 próbował już ktoś bezprzewodowych TDK TH-WR700
gudek82 Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 Witama co powiecie o takim zestawie,wygląda fajnie, polecany też jest na zachodnich forachhttp://www.youtube.com/watch?v=jlf1EL6b4AQ
otrong Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 szczerze mogę to polecić każdemu, używam osobiście. Przywiozłem sobie w ubiegłym roku z Austrii. Małym mankamentem jest tylko to, jak telefon dzwoni to słychać mocne trzaski i potrafi się rozregulować ( trzeba robić reset),ale myślę że to wina moich raczej kiepskich słuchawek. Gościu mówi o cenie około 50GBP, ja dałem za to ustrojstwo niecałe 15EUR, nie wiem czy dostępne w Polsce?
majzters Napisano 27 Listopad 2010 Napisano 27 Listopad 2010 Witam.Używałem KOSSów QZ99, z drobną przeróbką. Przeniosłem przełącznik mono-stereo do muszli. Są super, lecz mają duże gabaryty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.