wiluś Napisano 4 Listopad 2010 Autor Share Napisano 4 Listopad 2010 Witam wszystkich.Urodził się projekt Zlotu pojazdów militarnych państw stron Układu Warszawskiego Tarcza 2011"Wstępny termin imprezy, to 22-24 Lipiec 2011. Impreza odbędzie się na poligonie w Opolu-Winowie (wstępna zgoda dowództwa poligonu już jest )Na zlocie szczególnie mile widziane są wszystkie Gazy, Uazy, Stary 660, Urale, Krazy, Skoty, Brdmy i cała socjalistyczna technika wojskowa, a także wszystkie Grupy Rekonstrukcji Historycznej LWP, Armii Radzieckiej, ĆSLA, NVA .... .Napiszcie proszę, co o tym myślicie, może macie jakieś pomysły?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gedkrogulec Napisano 4 Listopad 2010 Share Napisano 4 Listopad 2010 Fajna propozycja,ale jak chcesz zachecic czeskie grupy reko? do wziecia do udzialu w tej imprezie?Ja mam kontakt z dwoma takimi ale chcieli by KONKRETOW. I w tym momencie zaczyna się mały problem - będący DUŻYM PROBLEMEM.Broń deko. W majestacie ichniego praw mają deko i też broń która może strzelać ślepą amunicją. Niestety wszelakiego zaświadczenia i certyfikaty na taką broń w naszym kochanym państewku nie mają żadnego znacznenia chyba że odpowiednie Władze je potwierdzą. I chłopaki nie będą chcieli sami szukać takich potwierdzeń i jak ich się zaprasza to będą od ORGANIZATORÓW tego że będą mogli na zlocie i pokazach mieć swoją broń dekowaną, nie mówiąc już o użyciu ślepej amunicji i środków pirotechnicznych.MIT- nie ma bariery językowej - NIEPRAWDA piwo to można zamówić nie znająć czeskiego,ale przy rozmowach na temat organizacji takich imprez trzeba mieć człowieka znającego dobrze język czeski i vice versum. Ja od 10 lat jeżdżę do czech ale nie podjąłbym się takiego tłumaczenia,Ale gratuluję pomysłu (sam odtwarzam żołnierza CSLA) i mam kontakt z łódzka grupą Żołnierze Wolności.Kontakt na mnie chrispietrzak@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Pomysl swietny. Choc i tak na zlotach w polsce dominuja pojazdy z demoludow. Warto by bylo dodac w regulaminie aby zalogi pojazdow i pozostali uczestnicy tez byli w mundurach Ukladu Warszawskiego w tedy by to mialo sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 5 Listopad 2010 Autor Share Napisano 5 Listopad 2010 Cześć. Na razie wstępnie potwierdziła obecność Rota Śląsko-Morawska (polsko-czeska grupa która posiada sprzęt używany przez ĆSLA)więc, jeśli byłby potrzebny tłumacz, to mogę popytać.Co do czeskiej broni DEKO to wiem, że jest problem, ale spróbujemy jakoś go rozwiązać. Dopasowanie munduru do pojazdu to oczywista oczywistość, tak samo jak malowanie pojazdów oraz brak wyposażenia dodatkowego" typu alufelgi, kangury, rampy z halogenami i.t.p. Jest szansa, że będzie kilka sprzętów gąsienicowych ( do przeorania jest 400 ha ).Cały czas czekam na wasze opinie i pomysły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMPMCzwa Napisano 5 Listopad 2010 Share Napisano 5 Listopad 2010 Z czeskimi czy słowackimi deko ich amunicją oraz przywiezieniem do Polski nie ma już problemu. W tym roku na wielu imprezach nasi południowi sąsiedzi legalnie i bez problemu je używali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Grupa Berliner Mauer wyraza chec pojawienia sie na takim zlocie wraz ze swoim przewoznym Murem Berlinskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm007 Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 http://gm-hberlinermauer.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 7 Listopad 2010 Autor Share Napisano 7 Listopad 2010 storm007 - Serdecznie zapraszamy !!! Będzie nam bardzo miło gościć dzielnych żołnierzy NVA. Tak więc mamy już LWP, CA, ĆSLA i NVA. SMPMCzwa - Będzie super, jeśli tak jest. Mam nadzieję, że nas odwiedzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMPMCzwa Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 wiluśodwiedzimy bardzo chętnie Waszą imprezę jako goście, nasze pojazdy są z lat 30 i 40 XX w - patrz temat dotyczący Peugeota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petr www.kvh-cs.com Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Zdravím z Čech!Výborný nápad, pokud to vyjde, rádi se srazu zúčastníme s naším Klubem vojenské historie.:-)www.kvh-cs.comRekonstrukce Šumava 68": http://kvh-cs.com/?stranka=akce&telo=tankac08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 Jest szansa, że każdy kierowca pojazdu i szef grupy dostanie coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 14 Listopad 2010 Autor Share Napisano 14 Listopad 2010 SMPMCzwa Peugeota oczywiście widziałem, jest świetny, gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubaka Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 SMHW jest zainteresowane uczestnictwem i czeka na konkrety. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bosniak Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Witam serdecznieCo z motocyklami w wersji orginał ??Mam nadzieje ze nie zjedzie sie stado Dnieprów które beda pozorowac pojazdy z tamtych lat ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 17 Listopad 2010 Autor Share Napisano 17 Listopad 2010 Motocykle w wersji oryginalnej są jak najbardziej mile widziane na zlocie . Oczywiście w odpowiednich barwach :). Czubaka, zapraszam serdecznie, z konkretów to pewne jest miejsce i termin. O szczegółach będę informował na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 A na Drawsku nie dało się ? Wszak Tarcza to Drawsko było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 17 Listopad 2010 Autor Share Napisano 17 Listopad 2010 Acer, no niestety, wejścia na poligon w Drawsku jeszcze nie mamy, ale następny zlot .... . Kto wie?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 Prace nad papierologią" zakończone. Mamy wszystkie potrzebne kwity i zgody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schoeller Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 No to myślę że TARCZA'76 stawi się w komplecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuri100GJR Napisano 28 Styczeń 2011 Share Napisano 28 Styczeń 2011 Trzymam za Was kciuki, nogę, rękę, ucho i co tam jeszcze się da. Jak czas pozwoli to z chęcią uiszczę wejściówkę i pooglądam wynalazki demo-ludów ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schoeller Napisano 14 Luty 2011 Share Napisano 14 Luty 2011 Coś nowego w temacie?, bo śniegi już puszczają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 śniegi puściły, a my nie śpimy ;)Przygotowania do Tarczy nabierają rozpędu, na pewno odwiedzi nas przedstawiciel Chińskiej Armii Ludowo Wyzwoleńczej z jednym z niewielu w Polsce (chyba jedynym w militarnej wersji) Beijingiem 212. Acha, no i potwierdziły swą obecność pierwsze gąsienice (w liczbie mnogiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sosab Napisano 15 Kwiecień 2011 Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Grupa Rekonstrukcji Historycznych 1 Batalion Szturmowy JW 4101 Dziwnów 1964 -1986r" zgłasza swój udział w Zlociewww.czerwonyberecik.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Folkersam Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Tzw. powrót do korzeni:-))Popieramy:-)nie wiem tylko czy zdążymy z kolosem" od Pavla, czasu coraz mniej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schoeller Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Witam, termin zbliża się nieuchronnie, i nie ukrywam że liczę na jakieś szczegóły. Kuchnia polowa będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.